14.08.2017 09:53

Mārupietis Miks Zvejnieks kļuvis par Eiropas čempionu skrituļslalomā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupietis Miks Zvejnieks kļuvis par Eiropas čempionu skrituļslalomā www.infoski.lv

Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks sestdien Spānijā kļuvis par Eiropas čempionu skrituļslalomā paralēlā slaloma disciplīnā, vēsta portāls "infoski.lv".

Sacensības iesākās ar kvalifikācijas braucienu, kurā latvietis uzrādīja otro ātrāko laiku. Turpinājumā viņš pārvarēja astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu un pusfinālu, iekļūstot titula cīņā, kurā spēkojās ar vācieti Marko Valcu.

Pirmajā braucienā Zvejnieks bija par dažām simtdaļām ātrāks, turklāt arī otrajā braucienā, sportistiem samainoties trasēm, latvietis vēlreiz minimāli pārspēja Valcu, izcīnot savu pirmo uzvaru šāda līmeņa sacensībās.

"Vārdiem neaprakstāmas sajūtas, es biju laimīgs jau, kad tiku līdz finālam, bet uzvarēt Eiropas čempionātā ir kaut kas tiešām lielisks," paudis sportists.

Tikmēr U-21 grupā startēja Dāvis Zvejnieks, kurš kvalifikācijā uzrādīja 14. rezultātu, bet pēc tam nepārvarēja pirmo izslēgšanas sacensību kārtu.
Eiropas čempionāta skrituļslalomā noslēdzošajā disciplīnā – klasiskajā slalomā – Miks Zvejnieks svētdien izcīnīja ceturto vietu.

Sacensību pirmajā braucienā Zvejnieks uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet otro braucienu viņš veica labāk, kas divu piegājienu summā ļāva dalīt ceturto vietu ar vācieti Marko Valcu. Par Eiropas čempionu tika kronēts Manuels Cērlains no Vācijas.

"Šoreiz diemžēl nesanāca pacīnīties par vēl vienu Eiropas čempionāta pjedestālu, tomēr spraigā cīņā tiku pie ceturtās vietas. Varbūt mazliet par daudz spēka biju atdevis sestdien, jo šodien jutu sagurumu, bet tas noteikti bija tā vērts," pēc sacensību noslēguma norādīja Zvejnieks.

Siguldiete Ieva Meldere kvalifikācijā uzrādīja devīto rezultātu un pēc tam izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā piekāpās nākamajai čempionei.

Pērn Dāvja un Mika Zvejnieku vecākais brālis Kristaps Zvejnieks kļuva par pasaules čempionu skrituļslalomā, tomēr šovasar viņš šajā sporta veidā vairs nebrauc.

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā, tāpat kā kalnu slēpošanā, ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas un viss notiek pilsētas centrā uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 60. Sportisti, traucoties lejā, var sasniegt ātrumu līdz 40 kilometriem stundā.