02.08.2012 16:22

Salaspilī darbību uzsāk Igora Miglinieka basketbola skola

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī darbību uzsāk Igora Miglinieka basketbola skola www.salaspils.lv

Šovasar Salaspilī atklāta "Igora Miglinieka sporta skolas" struktūrvienība, kur jau no 1. septembra notiks basketbola nodarbības gan Salaspils, gan Ikšķiles novadu sportistiem.

Olimpiskās zelta medaļas īpašnieks, šobrīd treneris ar lielu starptautisku pieredzi gan Latvijas, gan arī dažādos ārzemju klubos, viens no labākajiem Latvijas basketbolistiem Igors Miglinieks pagājušā gada septembrī Ikšķilē nodibināja "Igora Miglinieka sporta skolu" (IM Sports), kuras pirmajā darbības gadā basketbolā trenējās jau vairāk nekā 80 bērni sešās grupās. 

"Mēs mācām ne tikai spēlēt basketbolu, bet arī sekojam bērnu sekmēm vispārizglītojošajā skolā, pievēršam uzmanību dažādiem audzināšanas aspektiem. Gribam palīdzēt izaugt daudzpusīgām personībām," tā savu nostāju raksturo I. Miglinieks.

Kopā ar Salaspils basketbola treneri Valdi Razumovski rudenī tiek plānotas nodarbības zēniem U-19 grupā, kā arī pašiem mazākajiem – 2004. un 2005. gadā dzimušajiem zēniem un meitenēm. Bērni, kas dzimuši 2000.-2003. gadā, tiks gaidīti uz basketbola nodarbībām Ikšķilē, bet paši mazākie - Salaspils 1. vidusskolā. Precīzi treniņu laiki būs zināmi, tuvojoties skolas gada sākumam.

Lai iestātos skolā, jāaizpilda audzēkņa anketu, kuru var lejuplādēt skolas mājas lapā, un nosūtīt to uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Nepieciešama arī ģimenes ārsta izziņa.

Pats I. Miglinieks ne tikai seko līdzi visām norisēm skolā, bet vadīs vasaras nometnes, uz kurām laipni aicināti arī Salaspils zēni un meitenes. Tās notiks Ikšķiles vidusskolas teritorijā.

"Augustā IM Sports rīkos dienas nometnes 2000.-2006. gadā dzimušajiem bērniem. No 13. līdz 17. augustam gaidīsim 2000.-2004. gada zēnus, bet no 20. līdz 24. augustam - 2001.-2006. gada meitenes un 2005.-2006. gada zēnus," informē skolas direktore Renāte Guslens.

Plānots, ka salaspilieši I. Miglinieku varēs satikt 26. augustā Salaspils Bērnu sporta svētkos.

"Igora Miglinieka sporta skola" aicina ikvienu, kurš vēlas norūdīt sevi gan fiziski, gan garīgi, iemācīties darboties komandā un neatlaidīgi strādāt ar sevi. "Varbūt, ka tavs mērķis nav kļūt par slavenu basketbolistu, taču tu sajutīs, ka esi piederīgs sportam un tieši basketbolam," tā Salaspils jaunos sportistus uzrunā Igors Miglinieks.

Vairāk par dienas nometnēm un par sporta skolu var uzzināt IM Sports mājas lapā: www.imsports.lv.