09.08.2017 14:00

Nākamnedēļ Olainē risināsies vērienīgie Latvijas Velo svētki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākamnedēļ Olainē risināsies vērienīgie Latvijas Velo svētki publicitātes

20. augustā Olainē trešo gadu pēc kārtas norisināsies plašu atzinību guvušie Latvijas Velo svētki, kas vienkopus pulcēs lielus un mazus riteņbraukšanas entuziastus. Sacensību dalībnieki var izvēlēties kādu no četrām distancēm, kas patiks gan pieredzes bagātiem riteņbraukšanas profesionāļiem, gan arī visiem šī sporta veida cienītājiem.

Velo svētki Olainē priecēs dažāda vecuma un kvalifikācijas riteņbraucējus ar mērķi popularizēt riteņbraukšanas sportu Latvijā un veicināt iedzīvotāju iesaistīšanos aktīvās sporta nodarbībās, paaugstinot pašmāju riteņbraucēju meistarības līmeni un atbalstot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Paralēli sacensībām Velo svētku apmeklētāji varēs baudīt arī plašu svētku izklaides programmu, pavadot aktīvu svētdienu brīvā dabā un noslēdzot vasaras sezonu pozitīvu emociju zīmē.

Kā šī gada jaunums sacensību programmā ir iekļauta velobraucēju iecienītā Veselības distance, kas tapusi, apvienojot pērnā gada MTB un Ģimeņu distances. Savukārt bērniem šosezon pirmo reizi tiks piedāvāta arī vēl nebijusi Dip Dap trase, ko mērot uz līdzsvara velosipēda.

Ikviens interesents jau šobrīd var pieteikt savu dalību kādā no četriem braucieniem: Sporta šosejas distancē (90 km), kas izaicinās augsti kvalificētus riteņbraucējus no visas Latvijas, Tautas šosejas distancē (45 km), kurā jau tradicionāli varēs startēt gan individuāli, gan komandas sastāvā, "Latvijas maiznieks" Veselības distancē (16 km), kas vienos dažāda vecuma riteņbraukšanas piekritējus, kā arī Bērnu braucienā (0,3-1 km), kura trase vedīs gar gleznaino Olaines Mežaparku.

Reģistrēties Latvijas Velo svētkiem Olainē var, aizpildot anketu mājas lapā www.maratoni.lv līdz 16. augustam. Piesakoties sacensībām iepriekš, dalības maksa Sporta un Tautas distancēs ir 20 eiro, Veselības distancē – 13 eiro, bet dalība Bērnu braucienā ir bez maksas. Kopējais sacensību naudas balvu fonds pārsniedz 1600 eiro.