07.08.2017 12:49

Siguldas kausa izcīņā uzvarējuši Saulkrastu un Babītes orientieristi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas kausa izcīņā uzvarējuši Saulkrastu un Babītes orientieristi Ojārs Millers, lof.lv

Saulkrastiete Irita Puķīte ("Kāpa OK") un Dāvis Dišlers no Babītes novada ("Ozons") kļuvuši par divas dienas Siguldas novada Mores pagastā notikušo orientēšanās sacensību "Siguldas kauss 2017" uzvarētājiem elites grupās. Sacensībās kopumā piedalījās vairāk nekā 300 orientieristu.

Sacensības, ko rīkoja Siguldas maratona klubs/"Siguldas takas", bija arī desmitais posms Latvijas kausa izcīņā orientēšanās sportā. Kā liecina Latvijas Orientēšanās federācijas informācija, organizatori bija parūpējušies, lai orientēšanās sporta entuziasti izbaudītu jaunu, līdz šim sacensībās vēl neapgūtu apvidu ar visiem tā piedāvātajiem izaicinājumiem. Pirmajā dienā dalībnieki veica vidējo, bet otrajā dienā – garo distanci, uzvarētājus nosakot abu dienu kopvērtējumā.

Sacensības dalībnieki raksturoja kā ļoti interesantas un aizraujošas, turklāt īpaša odziņa bija otrās dienas garais etaps ar vismaz trim četriem ceļu variantiem, kas distances vidū vairākām vecuma grupām bija līdzīgs un pamatīgi izaicināja sportistu erudīciju un veiklību.

Dāmu elites grupā par uzvaru kopvērtējumā abās dienās cīnījās trīs dalībnieces. Vidējā distancē, kas bija 4,49 kilometrus gara (17 kontrolpunkti), precīzāka bija Līga Ārniece ("Ozons"), to veicot 49 minūtēs 15 sekundēs, bet Irita Puķīte no viņas atpalika par minūti un 21 sekundi. Trešajā vietā sportiste no Igaunijas Kaisa Sandera.

Garā distance, kuras garums sasniedza 8,22 kilometrus (14 kontrolpunkti), parocīgāka izrādījās Līgai Valdmanei (ZVOC-VBSS), taču viņa pirmajā dienā nestartēja, tāpēc par vietu divu dienu kopvērtējumā necīnījās. Garo distanci L. Valdmane veica vienā stundā, 14 minūtēs un trīs sekundēs, I. Puķīti pārspējot par sešām minūtēm 25 sekundēm, bet trešajā vietā garajā distancē ierindojās L. Ārniece, uzvarētājai zaudējot 13 minūtes 20 sekundes.

Kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja I. Puķīte, kura divu distanču summā L. Ārnieci pārspēja par piecarpus minūtēm. Trešā vieta Kaisai Sanderai.

Vīriešu elites grupā konkurence bija sīvāka – par uzvaru kopvērtējumā divas dienas sacentās deviņi dalībnieki. Sacensību pirmajā dienā vidējā distancē, kas bija 6,16 kilometrus (21 kontrolpunkts) gara, spēcīgākais bija Andris Jubelis ("Mežmalas/Madona"), kurš finišēja pēc 42 minūtēm 23 sekundēm. Par viņu 48 sekundes lēnāks bija igaunis Kristo Heinmans ("Ilves OK"), bet Dāvis Dišlers, atpaliekot vienu minūti 22 sekundes, ierindojās trešajā vietā.

Vietu sadalījumu kopvērtējumā izmainīja garā distance, kurā spēcīgāks tomēr bija D. Dišlers, finišējot pēc stundas, 35 minūtēm un vienas sekundes. Otrajā vietā ierindojās 19 gadus vecais Uldis Upītis no Saulkrastiem ("Kāpa OK"/Ādažu BJSS), no uzvarētāja atpaliekot trīs minūtes 40 sekundes, bet trešajā pozīcijā – A. Jubelis.

Kopvērtējumā D. Dišlers otrās vietas ieguvēju A. Jubeli pārspēja par četrām minūtēm un 38 sekundēm. U. Upītis summā ieņēma piekto vietu nepilnas 12 minūtes aiz uzvarētāja.

Latvijas kausa izcīņa ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēts orientēšanās sacensību seriāls, kas 2017. gadā sastāv no 16 posmiem un notiek no aprīļa līdz oktobrim. Sacensību kopvērtējumā tiek noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji 34 vecuma un meistarības grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Atsevišķi tiek organizēta arī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sprintā un stafetēs.