02.08.2017 12:37

Vislatvijas zirgu dienu organizatori atklāj jubilejas svētku programmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Vislatvijas zirgu dienu organizatori atklāj jubilejas svētku programmu publicitātes

19. un 20. augustā Jauno Jātnieku sporta centrā Inčukalnā divu dienu garumā jau desmito gadu pēc kārtas notiks Vislatvijas zirgu dienas, ko organizē Jauno jātnieku skola. Tie ir svētki, kurā nopietnais zirgu sports un spraigais sacensību gars pārtop par jautru izklaidi, priecējot ģimenes, bērnus, jātniekus, trenerus, zirgu audzētājus, zirgu mīļotājus un visus interesentus jau desmito gadu pēc kārtas.

Kā trešdien atklāja pasākuma rīkotāji, sacensību pirmā diena ir veltīta šķēršļu pārvarēšanai un pajūgu braukšanas sacensībām, bet otrajā dienā notiks arī iejādes sacensības. Abas pasākuma dienas būs pārsteigumiem bagātas ne tikai jātniekiem, bet arī skatītājiem, kurus priecēs ar krāšņiem šoviem – pajūgu braukšana, augstlēkšana, iejāde, rotāti zirgi un jātnieki, kas veiks maršrutus un sniegs priekšnesumus mūzikas pavadībā.

Sacensību starplaikos skatītājus priecēs priekšnesumi, un desmit gadu jubilejai par godu ir gaidāmi arī īpaši pārsteigumi no sacensību organizatoru puses. Lielos un mazos apmeklētājus gaidīs dažādas radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas, trušu parks, zirgi un poniji, kurus varēs ne tikai samīļot, bet arī uzsēsties to mugurā un jāt treneru uzraudzībā. Darbosies arī kafejnīca un amatnieku tirdziņš. Bērniem līdz 18 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Sestdien, 19. augustā, sākot no plkst. 8.00 rītā, sacentīsies jātnieki šķēršļu pārvarēšanā (konkūrā), pārvarot tos uz ātrumu, jājot pa vienam un arī vienlaicīgi divi jātnieki. Diena iesāksies ar pajūgu braukšanas sacensībām un neizpaliks arī ātruma sacensības bērniem maskās ar ponijiem. Dienas kulminācija būs augstlēkšanas sacensības, kurās profesionāli jātnieki centīsies pārvarēt pēc iespējas augstākus šķēršļus.

Kā jau ierasti sestdienas noslēgumā notiks komandu sacensības "Ride&Drive", kurās laukumā dalībnieki veiks gan maršrutu šķēršļu pārvarēšanā, gan īpašu maršrutu ar traktoru. Starplaikos skatītājus priecēs poniju šovi un flamenko dejotāju sagatavotais priekšnesums.

Svētdien 20. augustā, sākot no plkst. 8.00 rītā, jātnieki sacentīsies šķēršļu pārvarēšanā, kam sekos iejāde. Iejāde ir graciozākā jāšanas sporta disciplīna, kas, no malas skatoties, līdzinās elegantai dejai. Tā prasa lielu darbu, pacietību un mērķtiecību. Iejādi bieži salīdzina ar daiļslidošanu, jo arī iejādē dalībnieki veic konkrētu elementu programmu un sportistu sniegumu vērtē vairāki tiesneši. Būs arī figurālās jāšanas priekšnesums, kurā vienlaicīgi piedalīsies seši jātnieki, sinhroni izpildot dažādus elementus.

"Pirms desmit gadiem raudzījāmies ziedošā pļavā meža ielokā un ar lielu entuziasmu vēlējāmies izveidot vienu no modernākajiem zirgu sporta centriem Baltijā, ko esam piepildījuši pateicoties neatlaidīgam darbam, sponsoru atbalstam un darbinieku entuziasmam," apmeklēt Vislatvijas zirgu dienas aicina Jauno jātnieku skolas valdes priekšsēdētāja Elīna Dzenuško.

"Pašreiz Jauno Jātnieku skolas sporta centrā mājvietas raduši ne tikai sacensību, bet arī hobija zirgi, ar kuriem iespēja trenējas kādā no daudzajiem laukumiem, kā arī slēgtajā manēžā. Prieks, ka esam spējuši popularizēt un veicināt jāšanas sporta attīstību Latvijā, un redzams, ka ar katru gadu dalībnieku startu skaits sacensībās aug un Vislatvijas zirgu dienas plešas plašumā gadu no gada, pulcējot arvien vairāk skatītājus. Jubilejas gadā būsim sarūpējuši ne vienu vien pārsteigumu, kurus gan vēl paturēsim noslēpumā, taču aicinām ikvienu būt kopā ar mums, lai kopā radītu svētkus."

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un norises vietā. Plašāka informācija www.latvianhorses.lv.