10.07.2017 15:47

Ātrā šaha turnīrs Baldonē pulcējis 66 dalībniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ātrā šaha turnīrs Baldonē pulcējis 66 dalībniekus Latvijas Šaha federācija

Lielmeistara Zigurda Lankas organizētais trenera Zigurda Pigita (1923–1989) piemiņas turnīrs ātrajā šahā Baldones vidusskolā pulcēja 66 dalībniekus galvenokārt no Rīgas, Baldones un citiem Pierīgas novadiem. Taču bija ieradušies arī viesi no Ventspils, Kuldīgas, Daugavpils un Pļaviņām.

 

Ļoti respektablā konkurencē par uzvarētāju kļuva rīdzinieks Matīss Mustaps, kurš astoņās kārtās (apdomas laiks 10 minūtes plus 5 sekundes) izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu – 7 punkti, liecina Latvijas Šaha federācijas informācija.

Otrais ar 6,5 punktiem palika lielmeistars Normunds Miezis no Olaines, kurš savstarpējā spēlē zaudēja Mustapam, bet pēdējā kārtā cīnījās neizšķirti ar otru lielmeistaru šajās sacensībās baldonieti Zigurdu Lanku. Trešo vietu izcīnīja Laura Rogule, bet Lanka palika ceturtais. Viņiem visiem trim par 6,5 punktiem.

Ar 5,5 punktiem attiecīgi astoto un devīto vietu ieņēma Kaspars Ramma no Olaines un Jurijs Agafonovs no Baltezera, kurš arī bija labākais vecuma grupā līdz 50 gadiem.

Kopumā ar speciālbalvām tika sveikti 14 turnīra dalībnieki, tajā skaitā Jānis Visockis no Rīgas kā labākais vecuma grupā līdz 65 gadiem (6 punkti un 7. vieta kopvērtējumā), Ēriks Mieriņš kā labākais no Baldones šahistiem (4,5 punkti un 22. vieta), rīdzinieki Simons Sinauridze un Grigorijs Morozli kā labākie starp jauniešiem U-18 un U-14 grupās, kā arī Viesturs Gegeris kā labākais Baldones jaunais šahists.