09.07.2017 22:59

Ķekaviešu pārstāvētā Latvijas 3x3 basketbola izlase izcīna Eiropas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekaviešu pārstāvētā Latvijas 3x3 basketbola izlase izcīna Eiropas kausu ekrānšāviņš no youtube.com

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti – ķekavieši Nauris Miezis un Agnis Čavars, kā arī jelgavnieks Edgars Krūmiņš un ventspilnieks Kārlis Lasmanis – svētdien Amsterdamā (Nīderlande) kļuvuši par Eiropas kausa ieguvējiem.

Grupas pirmajā spēlē Latvijas komanda ar 20:15 pārspēja Čehijas izlasi, nodrošinot tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā. Cīņā par pirmo vietu apakšgrupā latvieši ar 11:13 zaudēja Slovēnijas izlasei. Latvijas B apakšgrupā ieņēma otro vietu un ieguva tiesības ceturtdaļfinālā tikties ar C grupas uzvarētājiem Francijas basketbolistiem.

Ceturtdaļfināla spēlē Latvijas basketbolisti kopš 3. minūtes bija vadībā un pelnīti uzvarēja Franciju ar 17:12. Pusfināla mačā ar pašreizējo Pasaules kausa īpašnieci Serbijas izlasi Latvijas basketbolisti nokļuva zaudētājos ar 6:10, bet tad pārņēma iniciatīvu un izvirzījās priekšā ar 14:12. Serbi gan vēlreiz atguva vadību (14:15), tad atkal priekšā izvirzījās latvieši un pagarinājumā, Lasmanim realizējot tālmetienu, svinēja uzvaru 19:17.


Finālā pret iepriekšējās Eiropas kausa izcīņas uzvarētājiem Slovēnijas basketbolistiem Latvijas izlase realizēja pirmos divus uzbrukumus un izvirzījās vadībā 3:0, taču drīz pēc tam nonāca 5:9 iedzinējos. Nākamos sešus punktus pēc kārtas guva latvieši un, kaut arī slovēņi panāca izlīdzinājumu (13:13), ar trim precīziem soda metieniem svinēja vēsturisku uzvaru 16:13.

Par Eiropas kausa izcīņas vīru turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina ķekavieti Nauri Miezi.

Latvijas 3x3 basketbolisti ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja Eiropas kausa kvalifikācijas sacensībās 24. un 25. jūlijā Andorā, vēsta Latvijas Basketbola savienība. Apakšgrupas spēlēs Latvija uzveica Poliju (18:17) un Čehiju (17:15), bet vieta finālturnīra tika nodrošināta ceturtdaļfinālā, kurā ar 21:13 tika pārspēta Vācija. Turnīra turpinājumā Latvija turpināja uzvaru sēriju, kļūstot par sacensību uzvarētāju. Finālā ar 21:14 tika uzveikta Krievija.

3x3 basketbols iekļauts Tokijas olimpisko spēļu oficiālajā programmā. 2020. gadā par olimpiskajām medaļām cīnīsies pa astoņām vīriešu un dāmu komandām.