29.07.2012 19:25

Carnikavieši uzvar pašvaldību sporta dienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sporta dienas rīkotāji un "laukuma saimnieki" izrādās labākie Latvijas pašvaldību savienības un 18 Latvijas novadu pašvaldību komandu konkurencē.

 

 

Sacensību mērķis bija noskaidrot Latvijas sportiskākās pašvaldības, ministriju komandas un veidot tradīciju, ka reizi gadā sportiskā gaisotnē pulcējas pašvaldību un ministriju administrāciju vadītāji un darbinieki, lai ne tikai noskaidrotu spēcīgākos, bet arī satiktos un pārrunātu sporta jomā uzkrāto pieredzi un nākotnes plānus, kā arī atpūstos, informēja rīkotāji.

Atklāšanas parādē pašvaldības īpašumā atgūtajā Carnikavas sporta kompleksā dalībniekus sveica Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica, Latvijas pašvaldību savienības priekšsēža vietnieks Edvīns Bartkēvičs un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs.

Valsts karogu pacēla Carnikavas komandas pārstāvis, domes deputāts, trīskārtējs pasaules vicečempions rogainingā un sporta kompleksa kādreizējais būvnieks Rolands Laveiķis, bet Carnikavas novada pašvaldības karogu – Carnikavas novada pašvaldības izpilddirektors un komandas vadītājs Imants Pastors.

Sacensības norisinājās 1 km distancē skriešanas krosā Carnikavas centrā, 5 km distancē Piejūras dabas parkā un veiklības stafetē. Komandu rezultātu noteikšanā tika pielietota koeficientu sistēma, kurā tika vērtēts dalībnieku dzimums, vecums, amats un veiktā distance. Šādas sistēmas uzdevumi bija noteikt spēcīgāko atbilstoši dzimumam un vecumam, kā arī piesaistīt sacensībām novadu vadītājus, deputātus un izpilddirektorus.

Absolūtajā vērtējumā sievietēm 1 km distancē uzvarēja Zane Siliņa no Tukuma un 5 km distancē Jolanta Pupkēviča no Babītes, bet vīriešiem - Kaspars Markss un Gudars Markss no Smiltenes attiecīgi 1 km distancē un 5 km distancē. No mājiniekiem trešo vietu absolūtajā vērtējumā 1 km skrējienā ieņēma Kristaps Elsts.

Stafetē bija iekļauti basketbola, futbola, barjeru pārvarēšanas elementi, ūdens šķēršļa pārvarēšana un ūdens liešana ar spaiņiem, divsimt litru ūdens mucu velšana, nēģu mešana grozā un ķerras stumšana, kurā bija jāsēž domes priekšsēdētājam. Uzvaru izcīnīja kupli pārstāvētā Ilūkstes novada komanda, otrajā vietā – Engures novads atraktīvākā priekšsēdētāja Gundara Važas vadībā, bet trešajā vietā Smiltenes komanda. Carnikavieši ieņēma sesto vietu.

Kopvērtējumā pārliecinoši un pašiem par pārsteigumu izcīnīja Carnikavas novada pašvaldības komanda, otrā vieta Smiltenes novada komandai, bet trešā – Tukuma novadam, kuru pārstāvēja olimpieši Anita un Modris Liepiņi.

Pēc apbalvošanas ceremonijas dalībniekiem un novada iedzīvotājiem bija iespēja piedalīties jaukā vasaras zaļumballītē un baudīt pustonnu lielā katlā vārītu zivju zupu. Tiem, kas vēlējās atpūsties pie ūdens, tika organizēts prāmja brauciens pa Gauju no Carnikavas līdz jūrai un atpakaļ. Vietēji zirgkopji piedāvāja apmeklētājiem zirgu izjādes, par kurām bija negaidīti liela interese.