03.07.2017 11:42

Pierīgas jaunie džudisti Eiropas kadetu čempionātu beidz bez panākumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunie džudisti Eiropas kadetu čempionātu beidz bez panākumiem Latvijas Džudo federācija

Bez panākumiem Pierīgas novadu džudistiem beidzies Eiropas kadetu čempionāts, kas nedēļas nogalē norisinājās Kauņā. Individuālajās sacensībās Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji piedzīvoja zaudējumus jau pirmajās cīņās.

Eiropas čempionātā Latvijas izlases sastāvā bija iekļauti četri Ādažu BJSS jaunie džudisti, taču viņiem visiem sacensības beidzās jau pēc zaudējumiem pirmajā kārtā. Neveiksmes piedzīvoja Andrejs Rižovs (svara kategorija līdz 50 kg), Elīza Jevstigņejeva (52 kg), Vineta Alksne (57 kg) un Dārta Smildziņa (virs 70 kg).

Latviju sacensībās pārstāvēja arī Renārs Hans no Siguldas (73 kg). Arī viņš piedzīvoja zaudējumu pirmajā cīņā, taču ieguva iespēju startēt gandarījuma turnīrā. Pirmajā cīņā siguldietis pārspēja vienaudzi no Izraēlas, bet nākamajā zaudēja un ieņēma dalītu devīto vietu.

Renārs piedalījās arī komandu sacensībās, kurās Latvijas džudisti uzvarēja Lielbritāniju, Franciju un Nīderlandi, zaudēja Ungārijai un Itālijai un finišēja piektajā vietā. Latvijas meiteņu komanda ar V. Alksni un D. Smildziņu sastāvā piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Latvijas džudistu lielākais panākums Kauņā bija Vladlena Jarocka izcīnītā bronzas medaļa svara kategorijā virs 90 kilogramiem.