28.06.2017 12:20

Ādažu lidlaukā norisināsies starptautiskas lidmodeļu sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu lidlaukā norisināsies starptautiskas lidmodeļu sacensības Uldis Štēbelis

No 29. jūnija līdz 2. jūlijam Ādažos norisināsies pasaules čempionāts lidmodeļiem F2D grupā. Sacensībās piedalīsies dalībnieki no 15 valstīm, tajā skaitā no Rumānijas, ASV, Izraēlas, Francijas un Vācijas. Lidmodeļi sacentīsies "gaisa kaujās", kas nozīmē – uzvarēs tas modelis, kas pirmais ar propelleri pārplēsīs trīs metrus garu lentu, tādējādi pārspējot savu konkurentu.

Arī šogad Ādažu lidlaukā uzvarētāji tiks noteikti divos posmos. 30. jūnijā noteiks uzvarētāju Latvijas, bet 2. jūlijā – Lietuvas posmā, informēja Ādažu novada pašvaldībā.

"Šāda veida starptautiskas sacensības Ādažos organizējam otro gadu. Dalībniekiem šeit patīk, un šogad sacensībās plāno piedalīties 60 lidmodelistu, viņu vidū četri pasaules čempioni, trīs Eiropas čempioni, viens olimpiskais čempions, kā arī vairāki citi pasaules čempionāta medaļnieki," citēts sacensību direktors Vasīlijs Prokofjevs.

Sacensību atklāšana notiks ceturtdien, 29. jūnijā, plkst. 10.00, un jau 11.00 lidmodeļi sāks cīņu par uzvaru. Sacensību norises vieta – Ādažu lidlauks. Apmeklētājiem ieeja bez maksas.

Čempionātu organizē Latvijas aeroklubs un Latvijas Lidmodeļu sporta federācija.