19.06.2017 13:09

Foto: Ar Daniela Laizāna uzvaru Jūrmalā noslēdzies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar Daniela Laizāna uzvaru Jūrmalā noslēdzies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā publicitātes

Majoros aizvadīts viens no 18 Pasaules kausa posmiem ielu vingrošanā. Vienpadsmit valstu dalībnieku konkurencē uz Pasaules kausa finālu Gvadelupas salā kvalificējās 2015. un 2016. gada Pasaules kausa uzvarētājs, Latvijas titulētākais ielu vingrotājs Daniels Laizāns.

Jūrmalas posms pulcēja 17 labākos ielu vingrotājus no 10 valstīm un vairākus simtus skatītāju visas dienas garumā, informēja rīkotāji. Katrs dalībnieks trijos divu minūšu ilgos raundos centās pārsteigt kvalificēto starptautisko žūriju un skatītājus ar ielu vingrošanas elementiem. Žūrija vērtēja statisko un dinamiskāko ielu vingrošanas elementu izpildi, šo elementu kombinācijas un dalībnieka stilu. Jūrmalā notikušajā posmā uzvarētājs kvalificējās Pasaules ielu vingrošanas kausa superfinālam, kurš notiks šī gada decembrī.

Šoreiz ar četru punktu pārsvaru uzvarēja 2016. gada pasaules čempionāta otrās vietas ieguvējs un 2015. un 2016. gada Pasaules kausa ieguvējs Daniels Laizāns, kurš trijos sacensību raundos izpelnījās 14,5 punktus no žūrijas, kā arī skaļākos aplausus no skatītājiem.

Otro vietu ieguva 2015. un 2016. gada Pasaules kausa godalgoto vietu ieguvējs Remī Gresto no Francijas. Remī no uzvarētāja atpalika tikai četriem punktiem un attiecīgi saņēma 10,5 punktus. Ar 10 punktiem trešo vietu ieguva "harizmātiskais publikas mīlulis" Edgars Zindoga no Somijas.

Dienas pirmajā pusē notika arī Latvijas čempionāts ielu vingrošanā, kurā divās vecuma grupās sacentās vīrieši un kopēja ieskaitē sievietes ielu vingrošanas spēka kategorijā. Spēka četrcīņā junioru konkurencē līdz 18 gadiem uzvarēja Julians Sehins, savukārt vīriešu kategorijā nepārspēts palika Gvido Šalms. "Push-Up King" sacensībās otro gadu pēc kārtas nepārspēts palika Vladislavs Savins.

Pasākumu rīkoja Pasaules ielu vingrošanas federācija kopā ar Latvijas ielu vingrotāju biedrību.

2013.gadā Pasaules kauss tika rīkots septiņos posmos, aptverot Taivānu, ASV, Krieviju, Spāniju, Norvēģiju, Horvātiju un Vāciju. 2014.gadā tika rīkoti jau 10 posmi, kur esošajiem posmiem pievienojās Austrālija, Dienvidāfrikas Republika un Venecuēla. Kopš 2016. gada interese par Pasaules kausa posmu rīkošanu ir tik liela, ka sacensības izaugušas jau līdz 18 posmiem – klāt nākušas sacensības Marokā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Ķīnā, Hongkongā, Ēģiptē, Meksikā, Portugālē, Polijā, Francijā, Itālija, Portugālē un arī Latvijā.