19.06.2017 10:56

Latvijas regbija-7 izlase izkritusi no Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija-7 izlase izkritusi no Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas Zigismunds Zālmanis, LRF

Pēc zaudējumiem visās piecās spēlēs Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas otrajā posmā Bukarestē Pierīgas klubu spēlētāju plaši pārstāvētā Latvijas vīriešu regbija-7 izlase spiesta pamest Eiropas otro līmeni.

Trijās priekšsacīkšu spēlēs Bukarestē Latvijas regbisti spēja veikt tikai vienu piezemējumu un piedzīvoja zaudējumus pret Izraēlu (5:12), Rumāniju (0:21) un Dāniju (0:17). Pusfinālā par 9.-12. vietu latvieši ar 5:14 zaudēja Čehijai un spēlē par 11. vietu ar tādu pašu rezultātu arī Moldovai, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija.

Galvenā trenera Sergeja Lisko vadītajā Latvijas regbija-7 izlasē Bukarestes turnīrā spēlēja Garkalnes kluba "Livonia" pārstāvji Valters Raņķis, Gatis Purviņš, Ivo Kapiņš, Dāvids Bērtiņš, Dāvis Jaunalksnis un Pavels Tulubjevs, kā arī Emīls Balodis un Elmārs Šefanovskis no Ķekavas kluba "Miesnieki".

Jau pēc spēles pret Čehiju bija skaidrs, ka Latvijas regbisti nespēs saglabāt vietu Eiropas ranga otrajā divpadsmitniekā. Pirmajā posmā Ostravā Latvijas izlase ierindojās astotajā vietā, bet divu posmu kopvērtējumā ieņēma 10. vietu, Moldova 11. vietu un Čehija pēdējo 12. vietu, taču saglabāja vietu "Trophy" divīzijā, jo nākamgad ir viena no "Trophy" turnīru rīkotājām.

"Trophy" divīzijā (kas ir agrākā A divīzija) Latvija spēlēja kopš 2014. gada, bet tagad būs spiesta atgriezties vienu līmeni zemāk.