05.06.2017 11:59

LJF kausa izcīņas trešajā posmā izceļas Pierīgas jaunās jātnieces

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sintija Semeņkova Sintija Semeņkova Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas trešais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Andis Vārna ar zirgu D. Fradin no sporta klubā "Quattro". Labus rezultātus uzrādīja vairākas Pierīgas novadu jaunās sportistes.

Sacensību galvenajā maršrutā – klasiskajā konkūrā ar 135 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu uz laiku, kas deva ieskaiti pieaugušo konkurencē kopvērtējumā, – piedalījās 13 sportiskie pāri. Tikai viens no viņiem – Andis Vārna ar zirgu D. Fradin veica pamatdistanci bez soda punktiem 94,08 sekundēs. Līdz ar to pārlēkšana nenotika.

Otro vietu spēcīgajā konkurencē ieguva Garkalnes novada jaunā jātniece Sintija Semeņkova ar Clair de Lune (JSK "Kriķi"), bet trešais atkal bija Andis Vārna ar Dendelin. Tālākajās vietās Laura Penele ar Asfort Z no Mārupes novada z/s "Lielceri", Sintija Semeņkova ar Irwind Wind un Tatjana Rezņuka ar Arribas T (JSK "Mežstrazdiņi").

Kopvērtējumā pieaugušo konkurencē līderpozīcijas saglabāja Ģirts Bricis no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux", kurš trešajā posmā ieņēma vietas pirmā desmitnieka beigās – 49 punkti. Sintija Semeņkova pakāpusies uz otro vietu (37 p.), viņai punktu zaudē Mārtiņš Ernests Pilders (JSK "Zāgkalni").


Septītajā maršrutā ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem junioriem un jaunajiem jātniekiem (līdz 21 g. v.) otro uzvaru pēc kārtas svinēja ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi"), kura ir arī līdere sacensību kopvērtējumā.

"Otro gadu startēju šajā konkurencē, un vēlētos gan, lai būtu vairāk dalībnieku. Izdevies uzvarēt abos pēdējos posmos un iegūt vadību kopvērtējumā, kas iepriecina," LJF preses dienestam bilda Sabīne Siliņa. "Patīkami, ka šīs bija sezonas pirmās sacensības uz zāles laukuma. Ne visiem dalībniekiem rezultāti bija augstvērtīgi, jo zirgi pagaidām tā kā baidījās no šī seguma. Taču par Kalgari varu teikt, ka viņš bija drošs un pārliecināts. Maršruts bija sarežģīts, par ko liecina fakts, ka tikai divi no dalībniekiem to veica bez soda punktiem."

Sabīnei četras nedēļas pēc kārtas sacensības, un bijis rūpīgi jāsaplāno treniņu plānu, lai zirgiem būtu gan darbs, gan atpūta. Sekos ilgāks pārtraukums, lai varētu gatavoties Pasaules kausa Rīgas posma sacensībām, kas notiks jūlija beigās un ir gada svarīgākais starts.

No citiem LJF kausa trešā posma rezultātiem var atzīmēt vēl vairākas Pierīgas jāšanas sporta klubu pārstāvju uzvaras. Ģirts Bricis ar High Hopes uzvarēja maršrutā līdz piecus gadus veciem zirgiem (105 cm augsti šķēršļi), Sintija Semeņkova ar Clair de Lune – akumulācijas sacensībās ar džokeri (120 cm), garkalniete Laura Luīze Leinerte ar Passo – sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam (105 cm), Velta Romāne ar Klasiku no JSK "Kriķi" – ātruma maršrutā bez ierobežojumiem un Aleksandra Zumente ar Chandra H no "Sport de Lux" – akumulācijas sacensībās ar džokeri (110 cm).

LJF kausa izcīņa notiks piecos posmos, ceturtais paredzēts 1. un 2. jūlijā Kleistos.