04.06.2017 15:04

Pierīgas novadu sacensībās kalnu riteņbraukšanā ceturto gadu pēc kārtas uzvar baldonieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sacensībās kalnu riteņbraukšanā ceturto gadu pēc kārtas uzvar baldonieši Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Izcīnot maksimālo punktu summu, ceturto gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības kalnu riteņbraukšanā (MTB) Riekstukalnā uzvarējusi Baldones novada komanda. Tāpat kā pērn, otro vietu novadu vērtējumā ieguva mārupieši un trešo – Ropažu novada riteņbraucēji.

Sestdien Riekstukalnā bija pulcējušās deviņu Pierīgas novadu komandas. Sacensības individuāli noritēja sešās vecuma grupās un distances no četriem līdz 24 kilometriem. Komandu ieskaitē ņēma vērā katra novada pārstāvju sešus labākos rezultātus. Par pirmo vietu katrā vecuma grupā pienācās 20 punkti, līdz ar to maksimālais punktu skaits bija 120.

Izcīnot septiņas individuālās uzvaras, Baldones riteņbraucējiem izdevās šo plānu izpildīt ar uzviju. Jaunākajās V1 un S1 vecuma grupās (1988./2001. g.dz.) pirmās vietas izcīnīja Oskars Urbanovičs un Anita Antone, V2 pirmais bija Edgars Brigmanis, kurš arī bija sacensību galvenais tiesnesis, V3 grupā – Jānis Keisels, V4 grupā – Raitis Zuļģis, V5 grupā – Jānis Vējons un S3 grupā – Ingrīda Šmite.

Otro vietu ar 108 punktiem ieguva Mārupes riteņbraucēji. Vienīgo uzvaru mārupiešiem vecākajā V6 grupā izcīnīja Mečislavs Bartuševičs, vēl viņiem četras otrās un viena trešā vieta. Trešajā vietā ar 96 punktiem ierindojās Ropažu novada komanda, kuras labā 20 punktus par uzvaru S5 grupā nopelnīja Marija Jureņenoka (vēl arī viena otrā vieta un divas trešās).

Tālākajās vietās komandu vērtējumā ierindojās Stopiņu novads (91 punkts, Diānai Šikai uzvara S2 grupā), Salaspils novads (90 p.), Mālpils novads (80 p.), Babītes novads (65 p., Ritai Golverei pirmā vieta S4 grupā), Krimuldas novads (38 p.) un Olaines novads (6 p.).

16. jūnijā Baldonē norisināsies gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību sporta spēles.