25.07.2012 15:09

Pasākumā "Via Ķekava" rosinās sadarbību ar sporta palīdzību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
2011. gadā pasākuma ”Via Ķekava” ietvaros notika sporta dienas pasākumi Baložos 2011. gadā pasākuma ”Via Ķekava” ietvaros notika sporta dienas pasākumi Baložos www.ķekava.lv

Triju dienu starptautiskās sporta spēles Ķekavas novadā sola gan sportiskas norises, gan plašu kultūras un izklaides programmu.

 

 

Pagājušajā gadā jau notika starptautiskās sadraudzības festivāls ar nosaukumu "Via Ķekava", kurā lielākais uzsvars tika likts uz kultūras pasākumiem un sabiedriskām aktivitātēm un kurā dalībnieku vidū bija Ķekavas sadraudzības partneri no astoņām valstīm. Šoreiz starptautiskās sadarbības veicināšana un tuvāku kontaktu dibināšana paredzēta ar sporta starpniecību. Ķekavā plāno ierasties viesi no Šauļu rajona (Lietuva), Braslavas rajona (Baltkrievija), Nizami rajona (Azerbaidžāna), Narvas pilsētas (Igaunija), Niluferas pilsētas (Turcija) un Nikolajevas rajona (Ukraina).

"Kopumā ieradīsies aptuveni simt ārvalstu viesu – gan valstu oficiālās delegācijas, gan sportisti. Daļa no tiem jau ir ieradušies, un sportisti gatavojas rītdienas sacensībām. Kopumā pasākumā piedalīsies apmēram 1000 dalībnieku, tajā skaitā sportisti no Ķekavas novada, kaimiņu pašvaldībām un viesi no sadraudzības pašvaldībām ārvalstīs," portālu "Apriņķis.lv"  informēja Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Benete.

Starptautiskās sporta spēles "Via Ķekava" sāksies ceturtdien, 26. jūlijā, ar lietišķu konferenci, kas veltīta sporta tēmai. Tajā būs iespēja uzzināt par sporta attīstību Ķekavas novadā, finansējuma piesaistes iespējām un partnerības veidošanu ar uzņēmumiem sporta attīstībai. Savukārt piektdien plkst. 10 notiks saules kolektora sienas atklāšana pie Ķekavas sporta kluba, kas apsildīs un nodrošinās svaiga gaisa plūsmu sporta kluba iekštelpās.

"Via Ķekava" pirmajās dienās sāksies arī sportiskās norises – komandas no Latvijas un ārvalstīm sāks turnīrus futbolā, ielu basketbolā, pludmales volejbolā un florbolā, Daugmalē notiks arī sacensības brīvajā cīņā.

Bet svētku kulminācija paredzēta sestdien. Plkst. 9.30 sāksies svētku gājiens no tirdzniecības centra "Liiba" uz futbola kluba "Auda" stadionu, pēc tam Ķekavas sporta klubā un tā apkārtnē, kā arī "Fortius" laukumos un "Audas" stadionā turpināsies sacensības ne tikai komandu sporta veidos, bet arī šautriņu mešanā, svarbumbu celšanā, novusā, basketbola un florbola soda metienos, svara stieņu vilkmē no zemes, jautrības stafetē un virves vilkšanā. Savukārt Baložos notiks velostafetes un velodrošības sacensības, kā arī bērnu velokross.

Visas dienas garumā būs iespēja arī baudīt kultūras programmu, piedalīties konkursos, apmeklēt uzņēmumu stendus un degustācijas un apskatīt izstādes. Sporta svētki noslēgsies ar koncertu, kurā muzicēs grupa "Musiqq", savukārt zaļumballē priecēs dziedātājas Anmary, Madara Celma un Aija Andrejeva.