29.05.2017 15:42

"Olaines šaha pavasaris" noslēdzies ar Alekseja Širova uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Olaines šaha pavasaris" noslēdzies ar Alekseja Širova uzvaru Guna Skujiņa

Olaines sporta namā aizvadīts spēcīga sastāva starptautisks ātrā šaha turnīrs "Olaines šaha pavasaris", kas pulcēja 46 dalībniekus no piecām valstīm. Bez mājiniekiem bija arī viesi no Norvēģijas, Krievijas, ASV un Čehijas.

Visai sīvā cīņā uzvarēja galvenais favorīts Aleksejs Širovs (2686), kurš izcīnīja sešas uzvaras, trīs partijas beidza neizšķirti un savāca 7,5 punktus no 9 iespējamiem, liecina Latvijas Šaha federācijas informācija. Tikpat ieguva arī Krievijas lielmeistars Jevgēņijs Svešņikovs, bet trešais ar 6,5 punktiem palika Čehiju pārstāvošais Igors Rausis. Tūdaļ aiz labāko trijnieka palika Normunds Miezis (6,5 punkti), kurš ieguva speciālbalvu kā labākais no Olaines šahistiem.

Olainietis Kaspars Ramma ierindojās septītajā vietā (6 p.), bet trešais labākais no mājiniekiem (5 punkti un 16. vieta) bija Juris Skujiņš, kuram arī pirmā vieta senioru konkurencē. Balvas izpelnījās arī labākā no dāmām – Viktori Ni no ASV (5 punkti un 15. vieta kopvērtējumā), labākais no jauniešiem – Arsens Bataševs no Rīgas (5,5 p., 11. v.), kā arī labākais no Olaines jauniešiem – Tomass Sigats (3,5 p., 37.v.).

Sacensību balvu fonds bija 500 eiro, no kuriem uzvarētājam tika 100 eiro.

Dienu iepriekš turpat Olainē notika bērnu turnīrs, kurā piedalījās 50 jaunie šahisti no Olaines, Rīgas, Siguldas, Ventspils, Limbažiem, Ādažiem, Rāmavas un Katlakalna. Pirmās trīs vietas ieguva mājinieki, U-12 vecuma grupā spēlējošie olainieši – Sebastians Sevruks (7 punkti no 8 iespējamiem), Emīls Mieriņš un Tomass Sigats (pa 6,5 p.). Labākais no pārējiem izrādījās siguldietis Renārs Vanags – 6 punkti un ceturtā vieta.

Cienījamu sniegumu nodemonstrēja arī olainietis Daniils Dolganovs, kurš ar 5,5 punktiem ierindojās septītajā vietā un bija labākais U-10 grupā. Dažas vietas aiz viņa ar 5 punktiem bija otra labākā starp meitenēm – olainiete Elizabete Kokina. Olaines sporta centrā īpaši uzteic Artjomu Murinu, kurš trenēties šahā uz Olaini brauc no Ziepniekkalna – arī viņš savāca 5 punktus un turnīrā bija visaugstāk no visiem iesācējiem.