29.05.2017 14:08

Pierīgas jātnieki ar panākumiem startējuši konkūra un iejādes sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jātnieki ar panākumiem startējuši konkūra un iejādes sacensībās latvianhorses.lv un leflatvia.lv

Aizvadītajās brīvdienās Jauno Jātnieku skolas sporta centrā Inčukalna novadā noritēja pirmais no trīs "Vanilla Travel" turnīra posmiem, kurā jātnieki cīnījās par vērtīgām balvām, sacenšoties šķēršļu pārvarēšanā bērnu, jauniešu (līdz 25 gadiem) un pieaugušo konkurencē.

Sacensību pirmā diena iesākās ar vadības maršrutu bērniem, kuriem šīs bija pirmās sacensības. Kā vēsta rīkotāji, katrs bērns saņēma tiesneša vērtējumu, kā arī balvu, diplomu un rozeti. Poniju jātnieki sacentās 60 cm maršrutā, kurā labāko rezultātu uzrādīja Markuss Roberts Vasiļjevs ar poniju Minkakatinka. 80 cm maršrutā uzvaru guva Kristina Zomera ar zirgu Quanta Costa 12. 100 cm atvērtajā maršrutā divās fāzēs veiksmīgākā bija Tīna Dreimane ar zirgu Picasso no Garkalnes novada zemnieku saimniecības "Meždruvas-1", savukārt 110 cm ātruma maršrutā labākais rezultāts bija Annai Annijai Alsiņai ar zirgu Krīgers (z/s "Tīraines staļļi").

Diena noslēdzās ar izaicinošo 120 cm akumulācijas maršrutu ar džokeri, kurā jātniekiem bija sīva cīņa, lai saņemtu maksimālo punktu skaitu, pārvarot maršrutu bez gāztiem šķēršļiem visātrākajā laikā. Maršruta uzvarētāja – Gintare Malinauskaite ar zirgu Quintos Z no Lietuvas.

Svētdien notika maršruti ar paaugstinātu grūtības pakāpi. 100 cm maršrutā, kurā turnīra ieskaites punktus krāja bērni līdz 16 gadu vecumam, vēl vienu uzvaru izcīnīja Tīna Dreimane ar zirgu Picasso. Sacensībās ar piecus gadus veciem zirgiem vislabāko rezultātu uzrādīja Nikolajs Zaicevs ar zirgu Agrīna, savukārt atvērtajā klasē – Prans Milkints ar zirgu Rivjera.

Ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 110 cm, uzvaru guva garkalniete Laura Luīze Leinerte ar zirgu Passo, bet 120 cm maršrutā divās fāzēs, kurā ieskaites punktus varēja saņemt jaunieši līdz 25 gadu vecumam, uzvarēja vēl viena Garkalnes novada jātniece Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune (JSK "Kriķi").

Sacensību kulminācija bija 130 cm maršruts ar pārlēkšanu. No 19 dalībniekiem vien pieci pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlēkšanai, kurā uzvaru guva Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune. Sintija bija vienīgā sportiste, kura pārlēkšanu veica bez soda punktiem.

Šogad "Vanilla Travel" turnīrā jātnieki krāj ieskaites punktus, un kopvērtējumā uzvarētāji septembrī saņems ne tikai vērtīgas naudas balvas, bet arī ceļojumus. Otrais posms Jauno Jātnieku skolā notiks 22.-23. jūlijā.

Savukārt sporta centrā "Kleisti" notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas otrā posma sacensības iejādē. Sacensību sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā startēja tikai viena dalībniece, kura spējusi zirgu sagatavot tik augstā līmenī, – Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi no jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi", sasniedzot rezultātu 66,467%.

Divas uzvaras izcīnīja Airisa Penele no Mārupes novada z/s "Lielceri" – ar zirgu Licenciado JF viņa bija labākā Vidējā balvā I un ar zirgu Latoci Sekret jaunzirgu (līdz 5 g. v.) grupā. Vēl vienu uzvaru "Lielceru" komandai guva Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V Shēmā II amatieru konkurencē. Divas uzvaras arī Babītes novada jāšanas sporta kluba "Temperaments" pārstāvjiem – Agnese Kukaine ar Funky ieguva pirmo vietu Shēmā III, bet Dina Endziņa ar Camelot Shēmā I amatieru grupā.

LJF kausa izcīņas sacensības notiks trijos posmos četros līmeņos (LJF kauss, Vidējais aplis, Mazais kauss, Cerību kauss). Pēdējais, izšķirošais posms paredzēts 10. augustā.