28.05.2017 21:25

Mārupes dueti svin dubultuzvaru Pierīgas pludmales volejbola turnīros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Mārupes dueti svin dubultuzvaru Pierīgas pludmales volejbola turnīros Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Jau ceturto gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu pludmales volejbola turnīrā uzvarējusi Mārupes novada komanda, turklāt šoreiz mārupieši izrādījās labākie gan vīru, gan dāmu turnīrā. Sporta spēļu kopvērtējumā vadībā izvirzījies Salaspils novads.

Mālpils sporta kompleksa pludmales volejbola laukumos notikušajos turnīros piedalījās pa deviņām komandām. Vispirms notika priekšsacīkšu spēles trijās apakšgrupās, pēc kurām visas komandas tika sarindotas rangā, un astoņas labākās turpināja cīņas izslēgšanas turnīrā – ārpus ceturtdaļfināla palika mālpilietes un ropažnieki.

Dāmu turnīra finālā tikās Mārupes un Babītes volejbolistes, kuras trijās spēlēs līdz pusfinālam nezaudēja nevienā setā. Mārupietes Marta Ozoliņa un Alise Lece grupā ar 2:0 pieveica Salaspils un Mālpils, bet ceturtdaļfinālā Sējas komandu. Savukārt Babītes duets Agnese Caica un Ieva Tetere grupā pārspēja Sējas un Saulkrastu, bet ceturtdaļfinālā – Baldones pārus.

Cīņa par iekļūšanu finālā gan izvērtās sīvāka, un abām favorītēm uzvarai bija nepieciešami trīs seti. Mārupe ar 2:1 uzvarēja ropažnieces Ilzi un Sandu Liepiņlauskas, bet Babīte – krimuldietes Salliju Arhipovu un Santu Emsiņu, kuras Pierīgas pludmales volejbola turnīrā bija uzvarējušas pirms gada.

Trīs seti uzvarētāju noteikšanai bija vajadzīgi arī finālā, kurā Ozoliņa/Lece ar 2:1 pārspēja Caicu/Teteri. Savukārt spēlē par trešo vietu māsas Liepiņlauskas ar 2:0 pieveica Arhipovu/Emsiņu.

Turnīrā par 5.-8. vietu, kurā viena seta spēles aizvadīja ceturtdaļfināla neveiksminieces, pusfinālā uzvaras guva Salaspils un Saulkrastu novadu pārstāves, bet mačā par piekto vietu pārākas izrādījās saulkrastietes. Savukārt spēlē par septīto vietu baldonietes pārspēja Sējas novada volejbolistes.

Arī vīru turnīra pusfinālā iekļuva tās četras komandas, kas reitingā pēc apakšgrupu turnīriem ieņēma pirmās četras vietas. Mārupieši Klāvs Zaļkalns un Oskars Puga pa ceļam bija uzvarējuši Ropažu, Carnikavas un Baldones volejbolistus, ar otro numuru izliktie saulkrastieši Dāvis Brankenbergs un Renārs Brālis – Babītes, Baldones un Salaspils komandas, krimuldieši Gatis Berdinskis, Arvis Boženkovs un Krišjānis Veinbergs – konkurentus no Mālpils, Salaspils un Carnikavas, bet laukuma saimnieki mālpilieši Māris Čīma un Kristaps Butkevičs, zaudējuši krimuldiešiem, pārspēja Salaspils un Babītes volejbolistus.

Pusfinālā Mārupe ar 2:0 pieveica Mālpili un Krimulda ar 2:1 Saulkrastus, bet finālā pret krimuldiešiem Zaļkalns/Puga svinēja piekto uzvaru 2:0, turnīru pabeidzot bez zaudēta seta. Trešo vietu ieguva Mālpils volejbolisti, kuri "mazajā finālā" divos setos pārspēja saulkrastiešus.

Piekto vietu ieguva Carnikavas komanda, kas pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā pārspēja Salaspils un Babītes volejbolistus, kuriem sestā vieta, bet mačā par septīto vietu salaspilieši uzvarēja baldoniešus.

Jau ziņots, ka sestdien notikušajā Pierīgas novadu sporta spēļu florbola turnīrā pirmās trīs vietas izcīnīja Baldones, Stopiņu un Babītes novadu komandas. Sporta spēļu kopvērtējumā pēc aizvadītām desmit sacensībām vadībā ar 147 punktiem ir Salaspils novads. Seko Babīte (136), Ropaži (131), Baldone (130), Mārupe (111) un Saulkrasti (107).

Nākamais posms paredzēts 3. jūnijā, kad Riekstukalnā notiks MTB riteņbraukšanas sacensības.