28.05.2017 19:44

Babītes futbolisti mājās spēlē zaudē, "Auda" un "Olaine" izbraukumā uzvar

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes futbolisti mājās spēlē zaudē, "Auda" un "Olaine" izbraukumā uzvar FK "Auda"

Nedēļas nogalē notikušajās spēlēs Pierīgas futbola klubi turpināja šosezon ierasto režīmu. Virslīgas debitanti "Babīte"/"Dinamo" piedzīvoja kārtējo zaudējumu, bet Ķekavas "Auda" un "Progress"/"Olaine" viesos izcīnīja uzvaras.

"Babīte"/"Dinamo" mačā pret FK "Liepāja"/"Mogo" futbolistiem Piņķu stadionā pirmo stundu cīnījās godam un arī izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas. Taču 61. minūtē liepājniekus vadībā izvirzīja Artūrs Karašausks, 15 minūtes vēlāk gruzīnu leģionārs Giorgijs Eristavi pārsvaru palielināja, un tikai kompensācijas laikā Aleksejam Saveļjevam izdevās gūt goda vārtus – 1:2.

Babītes klubs pēc desmit kārtām ar diviem punktiem saglabā pēdējo astoto vietu, no vienu pozīciju augstāk esošās FK "Metta"/LU atpaliekot par sešiem punktiem. "Liepāja"/"Mogo" ar 19 punktiem ir otrajā vietā divus punktus aiz līdera Jūrmalas "Spartaka".


FK "Progress"/AFA "Olaine" un FK "Auda", kas pērn pirmās līgas turnīrā finišēja aiz čempioniem SK "Babīte", arī šosezon turas līdergrupā. Septītās kārtas spēles abas komandas aizvadīja izbraukumā, abas vispirms nonāca zaudētājos, tomēr mājās pārveda trīs punktus.

Olainieši spēlē pret BFC "Daugavpils" zaudēja vārtus 62. minūtē, taču desmit minūtes vēlāk Vugars Askerovs panāca neizšķirtu, bet Alekss Regža uzvaras vārtus iesita pamatlaika priekšpēdējā minūtē – 2:1.

Ķekavas "Auda" viesojās pie "Staiceles bebriem". Mājinieki vadībā izvirzījās 11. minūtē, savukārt ķekavieši vēl līdz pārtraukumam atbildēja ar trim precīziem sitieniem Igora Škirjatova, Roberta Siksalieša un Jura Skābarža izpildījumā – 3:1. Tieši tāda pati situācija atkārtojās arī otrajā puslaikā – vispirms "bebri" starpību samazināja, bet pēc tam Arturs Fjodorovs, Uģis Moncevičs un Artūrs Bankavs vēl trīs reizes ieraidīja bumbu viņu vārtos – "Audas" rezultatīvākā uzvara sezonā 6:2.

Pirmās līgas turnīra tabulā abiem Pierīgas klubiem ir pa 13 punktiem septiņās spēlēs, un tie ieņem divas nākamās vietas aiz Grobiņas sporta centra (19 p.) un "Valmiera Glass"/ViA (17 p.) futbolistiem.

Nākamo spēli "Babīte"/"Dinamo" futbolisti aizvadīs 2. jūnijā izbraukumā pret futbola klubu "Ventspils", bet 4. jūnijā "Auda" un "Progress"/"Olaine" savās mājās uzņems attiecīgi FK "Jēkabpils" un Rēzeknes futbola akadēmiju.