28.05.2017 08:31

Baldones florbolisti Pierīgas novadu turnīra finālā negaidīti pārspēj Stopiņu komandu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones florbolisti Pierīgas novadu turnīra finālā negaidīti pārspēj Stopiņu komandu Baldones novada pašvaldība un arhīvs

Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrā triumfējuši Baldones florbolisti, kuri izšķirošajā spēlē uzvarēja pagājušā gada Pierīgas čempionvienību Stopiņu novada komandu. Labāko trijnieka iekļuva arī Babītes novada florbolisti.

Inčukalna un Stopiņu sporta kompleksos notikušajā turnīrā piedalījās astoņu Pierīgas novadu komandas. Pa divām labākajām no katras apakšgrupas pēcpusdienā Ulbrokā cīnījās par medaļām, bet pārējās četras Inčukalnā sadalīja vietas no piektās līdz astotajai.

Labāko kvartetā iekļuva tieši tās pašas četras komandas, kas Pierīgas turnīrā pirms gada. Inčukalna grupā pirmo vietu izcīnīja mājinieki, kuri ar 6:4 uzvarēja Ropažu novada florbolistus, ar 4:2 Babīti un nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Krimuldu (8 punkti). Punkts mazāk un otrā vieta tika Babītes florbolistiem, kuri vinnēja abas pārējās spēles – 2:1 pret Krimuldu un 5:1 pret Ropažiem.

Ulbrokas grupā uz čempionu titulu ar trim uzvarām trijās spēlēs pieteicās Stopiņu florbolisti (jāatgādina, ka florbola skolas "Masters"/Ulbrokas komanda šogad izcīnīja Latvijas virslīgas čempionāta zelta medaļas). Laukuma saimnieki ar 14:1 sagrāva Saulkrastus, ar 11:1 Salaspili un ar 4:3 pārspēja Baldoni.

Intriģējoša izvērtās cīna par otro vietu grupā, jo visām trim pārējām komandām beigās bija pa pieciem punktiem – viena uzvara un divi zaudējumi. Labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība izrādījās baldoniešiem, kuri tad arī ieguva otro ceļazīmi uz galveno finālturnīru.

Pusfinālā divu pēdējo gadu Pierīgas čempionu savstarpējā cīņā Stopiņu komanda ar 4:2 uzvarēja Babītes florbolistus, atkārtojot panākumu pagājušā gada finālā. Savukārt Baldones vienība sagādāja zaudējumu inčukalniešiem, revanšējoties pērnā gada spēlē par trešo vietu – 4:1.

Finālā par pārsteigumu parūpējās baldonieši, kuri uzvarēja stopiņiešus ar 4:1 un izcīnīja pirmo vietu. Savukārt spēlē par bronzas medaļām Babītes florbolisti pārspēja Inčukalna florbolistus 3:1.

Turnīrā par 5.-8. vietu Inčukalna sporta kompleksā pusfinālos uzvaras izcīnīja Saulkrastu (5:3 pār Krimuldu) un Salaspils (7:2 pār Ropažiem) novadu komandas. Atbilstoši nolikumam, piektās vietas liktenis izšķīrās soda metienu sērijā, kurā ar 2:1 pārāki izrādījās salaspilieši. Savukārt sērijā par septīto vietu ropažnieki ar 2:0 pārspēja krimuldiešus.