26.05.2017 10:23

Foto: 203 lieli un mazi riteņbraucēji Siguldā startējuši pirmajās "S!-Velo 2017" sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: 203 lieli un mazi riteņbraucēji Siguldā startējuši pirmajās "S!-Velo 2017" sacensībās Marta Garā

Siguldas "Fischer" Slēpošanas centrā ceturtdien atklāts riteņbraukšanas seriāls lieliem un maziem riteņbraucējiem "S!-Velo 2017", pirmajā posmā pulcējot 203 dalībniekus. Velosporta seriāls notiek jau trešo gadu, un šogad pasākums norisinās arī pieaugušo dalībnieku grupās.

SIA "Siguldas Sporta serviss" pārstāve Agnija Lauska portālu "Apriņķis.lv" informēja, ka sacensību mērķis ir popularizēt velosportu kā iedzīvotājiem pieejamu sporta veidu Siguldas novadā, popularizēt velosipēdu kā videi un cilvēkam draudzīgu transportlīdzekli, kā arī veicināt saturīgu brīvā laika pavadīšanu iedzīvotāju vidū.

Kopumā šajā sezonā paredzēti vēl četri "S!–Velo" riteņbraukšanas seriāla posmi – 15. jūnijā, 13. jūlijā, 24. augustā un noslēdzošais posms – 28. septembrī. Sacensībās veicamās distances, atkarībā no sportotāju vecuma, ir sākot no 400 metriem līdz pat 20 kilometriem. Rezultātus un sacensību kopvērtējumu iespējams apskatīt biedrības "A2" mājas lapā, "Fischer" Slēpošanas centra Facebook profilā, kā arī sacensību norises vietā "Fischer" Slēpošanas centrā, Siguldā, Puķu ielā 4.

Gada siltajā sezonā "Fischer" Slēpošanas centrā šogad norisinās arī "S!–Skate 2017" skrituļslidošanas seriāls, kā arī skriešanas un nūjošanas seriāls "Siguldas apļi 2017".

Pieredzējušus riteņbraucējus "Fischer" Slēpošanas centrs aicina piedalīties starptautiskās olimpiskā krosa sacensībās kalnu divriteņiem "Sigulda Cup", kas norisināsies 17. jūnijā. Sacensības notiks elites grupā (gan vīriem, gan dāmām), kurā drīkst piedalīties sportisti no 19 gadu vecuma ar derīgu UCI licenci, un junioru grupā 17–18 gadus veciem sportistiem ar derīgu UCI licenci. Savukārt visi pārējie interesenti no 17 gadu vecuma, kuriem nav starptautiskās UCI licences, var piedalīties "Open" grupā.