25.07.2012 11:51

Latvijas pašvaldību darbinieki sportos Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Latvijas pašvaldību darbinieki sportos Carnikavā arhīvs

28. jūlijā Carnikavā notiks Latvijas pašvaldību darbinieku sporta diena – pirmie šādi sporta svētki kopš novadu reformas.

 

 

Pašvaldību darbinieki sacentīsies skriešanā 5 km un 1 km distancēs, kas vedīs kā pa Carnikavas ielām, tā gleznainajām Piejūras dabas parka takām. Neiztrūkstoša būs arī "jautrā stafete".

"Prieks, ka šī tradīcija atkal ir atjaunota. Pašvaldību darbiniekiem tā ir laba iespēja veselīgi un saturīgi pozitīvā gaisotnē kopā pavadīt brīvo laiku," uzskata Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Skriešanas sacensībām pieteikušies 18 novadu – arī Olaines, Babītes, Ādažu un Carnikavas – pašvaldību deputāti un administrāciju darbinieki, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) komanda. Spēkus 1 km distancē plāno izmēģināt 170 dalībnieki, bet piecreiz garāko distanci apņēmušies veikt 57 skrējēji.

Apbalvošana paredzēta gan individuāli katrā no distancēm vairākās vecuma grupās, gan arī kopvērtējumā, noskaidrojot Latvijas sportiskākās pašvaldības sporta komandas. Komandu rezultāti tiks noteikti, summējot piecu labāko rezultātu summu 1 km distancē un trīs dalībnieku rezultātu 5 km distancē, tiem pievienojot rezultātu skriešanas stafetē.

"Skriešana, manuprāt, ir visdemokrātiskākais sporta veids, kuru var darīt visi jebkurā vecumā un jebkurā gadalaikā. Ja arī kaut nedaudz sportosim ikdienā, būsim veseli, stipri un mazāk slimosim," saka Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

"Sporta diena ļaus cilvēkiem parādīt, ka esam tuvu Rīgai, un mums ir fantastisks Piejūras dabas parks, kas ir mūsu lielākā bagātībā. Tur var skriet, nūjot, braukt ar riteņiem vai arī vienkārši pastaigāties, ieelpot priežu gaisu un nopeldēties jūrā."

Arī Carnikavas iedzīvotāji un viesi ir aicināti atbalstīt pašvaldību darbinieku sacensības un būt gataviem sportot pašiem.

Sākot no plkst. 10.00, ikviens varēs savu veiklību un spēku izmēģināt jautrās stafetēs un dažādās aktivitātēs, piemēram, loku šaušanā un nēģu mešanā grozā, kā arī doties izjādē ar zirgu vai ar laivu izbraukt pa Gauju. Visiem būs iespēja nobaudīt uz ugunskura vārītu zivju zupu. Savukārt plkst. 19.00 sāksies balle kopā ar grupu "Rīgas Viļņi" un DJ Ufo.

Sporta diena ir veltīta Eiropas aktīvās novecošanas un paaudžu solidaritātes gadam, to organizē Carnikavas novada dome sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS). Pasākuma mērķi ir sākt tradīciju ik gadu vasarā rīkot sacensības Latvijas pašvaldību darbiniekiem, lai popularizētu regulāras sporta nodarbības pašvaldību darbinieku vidū, kā arī paplašināt dalībnieku personīgos kontaktus.