25.05.2017 16:15

Stopiņu handbola komandas kapteine atzīta par virslīgas sezonas labāko spēlētāju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbola komandas kapteine atzīta par virslīgas sezonas labāko spēlētāju Latvijas Handbola federācija

Latvijas Handbola federācijas (LHF) sacensību komisija pēc Latvijas čempionāta noslēguma noteikusi "SynotTip" handbola virslīgas un dāmu virslīgas čempionāta labākos spēlētājus. Par dāmu turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīta Stopiņu novada handbola komandas (NHK) kapteine Ivita Asare.

Kā zināms, Latvijas dāmu čempionāta finālā dramatiskā triju spēļu sērijā Stopiņu NHK ar 2:1 (34:35 (pēcspēles metienos), 27:26 (pēcspēles metienos) un 25:24) pārspēja "REIR Dobele" komandu. Pieredzējušā uzvarētāju kapteine Ivita Asare, kura par Latvijas čempioni kļuva jau 14. reizi, atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju, kā arī par labāko kreisās ārējās pozīcijas. Sezonas labākās handbolistes gods viņai tika arī 2012. gadā, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Sezonas labāko spēlētāju titulus izpelnījušās arī divas I. Asares komandas biedrenes Latvijas čempionvienībā. Elita Ekkerte atzīta par labāko kreisās malas spēlētāju, bet Lana Nikolajeva par labāko labās malas spēlētāju. Viens apbalvojums ticis arī Salaspils sporta skolas komandas līderei Renātei Salmane – viņai piešķirts labākās labās ārējās pozīcijas spēlētājas tituls.

Par vērtīgāko spēlētāju "SynotTip" handbola virslīgā atzīts čempionu "Celtnieks Rīga" vārtsargs Raitis Puriņš, kuram bija ļoti nozīmīga loma komandas panākumu kaldināšanā un pēdējo sezonu uzvarētāju Dobeles "Tenax" gāšanā no troņa.

Latvijas čempionāta labākie spēlētāji tiks godināti 15. jūnijā Valmierā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Latvija – Ungārija puslaika pārtraukumā. Tāpat svinīgi tiks sveikta arī Latvijas handbola leģenda, bijušais LHF prezidents Harijs Čebrikovs, kuram šomēnes apritēja 80 gadi.