23.05.2017 10:30

Salaspils, Ulbrokas un Olaines jaunajiem handbolistiem vēl četri jaunatnes čempionāta medaļu komplekti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils, Ulbrokas un Olaines jaunajiem handbolistiem vēl četri jaunatnes čempionāta medaļu komplekti Latvijas Handbola federācija

Noslēgušies Latvijas jaunatnes handbola čempionāta turnīri vēl vairākās vecuma grupās gan puišiem, gan meitenēm, un trijos no tiem godalgas aizceļoja uz Pierīgas novadiem – Salapili, Ulbroku un Olaini.

U-13 vecuma grupā meitenēm par Latvijas vicečempionēm kļuva Salaspils sporta skolas 2004. gadā dzimušo meiteņu komanda. Pēdējā turnīrā Jēkabpilī salaspilietes ar 17:18 piekāpās Ludzas novada sporta skolai, nospēlēja neizšķirti 13:13 ar mājiniecēm jēkabpilietēm un izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras pār vienaudzēm no Vaiņodes (32:6) un Skrīveriem (23:8).

Noslēguma tabulā vienāds punktu skaits (pa 19 punktiem 12 spēlēs) bija Salaspils un Jēkabpils sporta skolu komandām, savstarpējās spēlēs katrai komandai bija vienai uzvarai, vienam neizšķirtam un vienam zaudējumam, bet gūto un zaudēto vārtu attiecība labāka bija jēkabpilietēm. Čempionāta otrā rezultatīvākā spēlētāja bija Sindija Siliņa no Salaspils – 94 precīzi metieni 12 mačos. Līdz ar komandas biedreni Veroniku Bondarenko viņa tika iekļauta turnīra simboliskajā izlasē.


Vēl vienu otro vietu Salaspils jaunās handbolistes ieguva U-12 grupas turnīrā (2005. g.dz.). Sešu komandu konkurencē triju apļu cīņā viņas izcīnīja 11 uzvaras, piedzīvoja četrus zaudējumus un ar 22 punktiem nopelnīja sudraba medaļas.

Par čempionēm kļuva Jēkabpils meitenes (15 uzvaras 15 spēlēs un 30 punktu), bet bronzas medaļas izcīnīja Olaines sporta centra handbolistes, kuras svinēja septiņas uzvaras un savāca 14 punktus. Izšķirošajā spēlē par bronzu olainietes ar 13:6 pieveica Dobeles sporta skolas komandu, kas arī finišēja ar 14 punktiem, taču ierindojās ceturtajā vietā.

U-13 vecuma grupā zēniem par bronzas medaļu laureātiem kļuvuši Ulbrokas sporta kluba jaunie handbolisti. Svētdien Dobelē notikušajā četru labāko komandu finālturnīrā viņi ar 14:19 zaudēja Dobeles sporta skolai, nospēlēja neizšķirti 20:20 ar nākamajiem čempioniem no Vaiņodes un ar 18:13 pārspēja Ludzas novada sporta skolu.

Jau vēstījām, ka Latvijas jaunatnes handbola čempionātā šosezon raženi nospēlējuši Salaspils sporta skolas audzēkņi. U-17 grupas jaunietes kļuva par čempionēm, U-19 grupas un U-16 komandas izcīnīja bronzu, bet U-12 grupas zēni sudrabu.