22.05.2017 14:02

Ģirts Bricis nostiprinās vadībā LJF kausa izcīņā šķēršļu pārvarēšanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis nostiprinās vadībā LJF kausa izcīņā šķēršļu pārvarēšanā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" aizvadīts Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas otrais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā uzvarēja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Dunau no jātnieku sporta kluba "Sport de Lux".

Sacensību galvenajā maršrutā – klasiskajā konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu uz laiku, kas deva ieskaiti pieaugušo konkurencē kopvērtējumā – piedalījās 14 sportiskie pāri. Uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Dunau, veicot pārlēkšanas distanci bez soda punktiem 35,33 sekundēs.

Otro vietu ieguva Krista Kliesmete ar Carlson 102 no Jauno jātnieku skolas (0 s.p./36,89 s), bet trešā vieta – vēlreiz Ģirtam Bricim ar zirgu Berlini (0/37,52). Līdz ar to pieaugušo konkurencē LJF kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem labāko trijniekā izvirzījušies Ģirts Bricis (39 punkti), Krista Kliesmete (30) un Mārtiņš Ernests Pilders (28).

Jāatzīmē, ka Ģ. Bricis ar zirgu Skato guva vēl vienu uzvaru trešajā maršrutā ar 115/120 cm augstiem šķēršļiem 6–7 gadus veciem zirgiem.

"Beidzot sagaidīti īstie laika apstākļi, kas atvieglo startu sacensībās un uzlabo noskaņojumu, arī zirgiem. Prieks, ka viss izdevās, izcīnīju divas uzvaras – ar jaunzirgiem un galvenajā maršrutā. Šīs sacensības ir labs sagatavošanās posms pirms starptautiskām sacensībām Lietuvā, jo vēlos sasniegt labus rezultātus arī starptautiskā arēnā," LJF preses dienestam atklāja galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis.

Pierīgas novadu jātnieki LJF kausa otrajā posmā izcīnīja uzvaras vēl divos maršrutos. Ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi") bija labākā sacensībās junioriem un jaunajiem jātniekiem, bet Līva Dreimane ar Black Velvet no Garkalnes novada sporta kluba "Meždruvas" ieguva pirmo vietu sacensībās jātniekiem ar 1. grupas ponijiem.

LJF kausa izcīņa notiks piecos posmos, trešais paredzēts 3. un 4. jūnijā Kleistos.