22.05.2017 12:39

Siguldā sacenšas četru valstu jaunie badmintonisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sacenšas četru valstu jaunie badmintonisti Siguldas badmintona klubs

Starptautiskais "Yonex International" badmintona turnīrs jauniešiem nedēļas nogalē Siguldā bija pulcējis vairāk nekā 110 dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Turnīros četrās vecuma grupās pie uzvarām tika visu četru valstu pārstāvji, un tukšā nepalika arī mājinieki siguldieši.

No laukuma saimniekiem veiksmīgākā izrādījās Liāna Lenceviča, kura vecākajā U-19 grupā izcīnīja trīs godalgas. Vienspēļu turnīra pusfinālā viņa piekāpās valmierietei Unai Bergai, taču spēlē par trešo vietu pārspēja citu Valmieras badmintonisti Diānu Baltiņu. Dubultspēlēs Liāna kopā ar Unu uzvarēja abus pārējos duetus un izcīnīja pirmo vietu, bet jauktajās dubultspēlēs Lenceviča pārī ar siguldieti Ardi Danielu Bedrīti ieņēma otro vietu. Bedrītim arī viena trešā vieta dubultspēļu turnīrā pārī ar Patriku Krūzi.

Vienu no retajām uzvarām Latvijas badmintonistiem Siguldā izcīnīja mājiniece Anna Kupča U-13 vecuma grupas vienspēļu turnīrā. Finālā viņa ar 21:18, 21:19 sīvā cīņā pārspēja Vilti Paulauskaiti no Lietuvas. Vēl šajā vecuma grupā otro vietu pāru cīņās ieguva Krišjānis Āboltiņš no Salaspils badmintona kluba un Dāvis Strazdiņš no Siguldas badmintona kluba, kurš individuālajā turnīrā bija ceturtais. Savukārt "mikstā" trešajā vietā ierindojās K. Āboltiņš kopā ar jelgavnieci Leniju Slivjuku.

U-15 vecuma grupā siguldiete Marta Brengule spēlē par trešo vietu vienspēlēs ar 17:21, 21:19, 21:12 uzvarēja savu novadnieci Artu Priednieci, bet dubultspēlēs kopā ar Annu Kupču vienīgo zaudējumu viņa piedzīvoja finālā pret vienaudzēm no Baltkrievijas. Alens Zandovskis no Siguldas ierindojās trešajā vietā dubultspēlēs pārī ar Paulu Eliasu Rozenvaldu no Jelgavas, bet jauktajās dubultspēlēs – ceturtajā vietā kopā ar Martu Brenguli.

Visbeidzot jaunākajā U-11 vecuma grupā, kurā tika izspēlēti tikai vienspēļu turnīri labākie no Siguldas jaunajiem badmintonistiem bija Artūrs Leišavnieks (3. vieta) un Anete Priedniece (4. vieta).

Kopumā 17 vienspēļu un dubultspēļu turnīros Igaunijas sportisti izcīnīja sešas uzvaras, Baltkrievijas – piecas, Lietuvas – trīs un Latvijas – divas uzvaras, vienā gadījumā triumfēja internacionāls duets.