21.05.2017 18:31

Stopiņu handbolistes nosargā čempioņu titulu, salaspilietēm pietrūkst līdz bronzai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes nosargā čempioņu titulu, salaspilietēm pietrūkst līdz bronzai Latvijas Handbola federācija

Otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempionvienību dāmām kļuvusi Stopiņu novada handbola komanda, kas svētdien izšķirošajā finālsērijas spēlē ar 25:24 pārspēja "REIR Dobeli" un sērijā līdz divām uzvarām triumfēja ar rezultātu 2:1.

Sērijas pirmās divas spēles izvērtās ļoti saspringtas, un uzvarētājas tika noteiktas tikai pēcspēles metienos, turklāt abos gadījumos veiksmīgākas izrādījās viešņas. Svētdien spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka dobelnieces, kas gan atklāja rezultātu, gan nedaudz vēlāk panāca 4:2 savā labā, vēst Latvijas Handbola federācija. Tomēr puslaika otrajā pusē iniciatīva pakāpeniski pārgāja Stopiņu NHK pusē, kas ieguva triju vārtu pārsvaru un to arī nosargāja līdz puslaika beigām – 11:8 pēc Lanas Nikolajevas metiena.

Otrā puslaika sākumā Annija Ozoliņa un Nikolajeva panāca piecu vārtu pārsvaru mājiniecēm (13:8), tomēr, kā jau šajā sērijā ierasts, šis atrāviens tika likvidēts – nākamo desmit minūšu laikā "REIR Dobele" veica izrāvienu 9:4, puslaika vidū līdzsvarojot rezultātu – 17:17. Drīz pēc tam dobelniecēm izdevās arī pārņemt vadību un panākt divu vārtu pārsvaru.

Vēl septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām dobelnieces bija vadībā 24:22, taču atlikušajā laikā palika "sausā", bet Stopiņu handbolistes guva trīs vārtus pēc kārtas un divas minūtes līdz beigām pārņēma vadību – 25:24. Dobelniecēm gan bija iespējas panākt neizšķirtu, taču tās palika neizmantotas.

Čempionvienības labā izšķirošajā spēlē vārtus guva: Ivita Asare 6, Daina Sergejeva 4, Elza Seržante 3, Elita Ekkerte 3, Annija Ozoliņa 1, Evelīna Fenogenova 1.


Bronzas sērijas izšķirošajās spēlē sacentās Ludzas "Latgols" un Salaspils sporta skolas komandas. Salaspilietēm izdevās labs sākums, izvirzoties vadībā ar 2:0, 3:1 un 4:2, bet vēlāk iniciatīvu pārņēma ludzānietes, gūstot trīs vārtus pēc kārtas un iegūstot vadību – 5:4. Dažu vārtu pārsvaru "Latgols" saglabāja arī puslaika turpinājumā, bet salaspilietēm vairākkārt izdevās rezultātu līdzsvarot. Puslaiku tomēr minimālā vadībā noslēdza Ludza – 14:13.

Otrā puslaika sākumā mājinieces ātri ieguva +4 (18:14, 19:15) un viešņām tā arī neizdevās šo deficītu atspēlēt. Puslaika gaitā salaspilietes dažas reizes pietuvojās triju vārtu attālumā, tomēr "Latgols" spēlēja pietiekami pārliecinoši, lai iegūto atrāvienu nosargātu. Vienubrīd ludzāniešu pārsvars sasniedza arī piecus vārtus, bet visā spēlē mājinieces uzvarēja ar 33:29, izcīnot bronzas medaļas.

Sezonas pēdējā spēlē pa deviņiem vārtiem Salaspils sporta skolas komandas labā guva Renāte Salmane un Dace Potapova.