21.05.2017 12:04

Ķekavas velomaratonā uzvaru svin Eiropas čempions

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas velomaratonā uzvaru svin Eiropas čempions Zigismunds Zālmanis

Ceturto gadu pēc kārtas aizvadīts vērienīgais Ķekavas velomaratons, kas vienkopus pulcēja gan pieredzējušus riteņbraukšanas profesionāļus, gan arī citus šī sporta veida cienītājus dažādās vecuma un kvalifikācijas grupās. Līdzās pašmāju velobraucējiem uz starta līnijas stājās arī ievērojams skaits Lietuvas pārstāvju.

Sacensību programma jau tradicionāli tika atklāta ar bērnu sacensībām, kurās cīņassparu demonstrēja paši mazākie velosipēdu stūrētāji, bet drīz pēc tam sekoja arī izaicinājumiem bagātā Sporta distance. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz tās dalībniekiem bija jāmēro 80 km garš ceļa posms, kas veda ne tikai pa šoseju, bet arī pa grunts segumu, padarot trasi īpaši aizraujošu.

Uzvarētāja titulu šoreiz izcīnīja "Rietumu Banka – Rīga" komandas sportists, 2016. gada Eiropas čempions MTB disciplīnā Pēters Prūss, kurš finišēja pēc stundas, 51 minūtes un 15 sekundēm, vēsta rīkotāji.

Uzreiz aiz viņa mērķi sasniedza Latvijas labākais ātrslidotājs un vairāku Eiropas čempionātu medaļu ieguvējs Haralds Silovs, no pirmās vietas atpaliekot vien par nieka sekundi, savukārt goda pjedestāla trešo vietu ieņēma "Doltcini Cycling Team Latvia" komandas sportists Kalvis Eisaks (1.51:21).

Dāmu konkurencē pārliecinoši rezultatīvākās izrādījās kaimiņvalsts Lietuvas braucējas, un tikai ar fotofiniša palīdzību bija iespējams noteikt šī gada distances uzvarētāju. Pirmajā vietā ierindojās Ernesta Strainīte no velokomandas "Šilalės SM-DSK Kvėdarna", bet viņas komandas biedrenes Juste Juškevičūte un Gintare Kupelīte, finišējot gandrīz plecu pie pleca, ieguva godpilno otro un trešo vietu.

Īsi pirms pusdienlaika starta šāviens tika dots plaši pārstāvētajai Ģimeņu distancei, kas krāšņā parādes braucienā vienoja aktīvākās ģimenes un draugu kolektīvus no visas Latvijas. Košākās, saliedētākās un izdomas bagātākās komandas sacentās arī par vērtīgām pārsteiguma balvām astoņās dažādās nominācijās.

Kā noslēdzošā distance Ķekavas velomaratona ietvaros startēja 45 km garais Tautas brauciens. Par tā uzvarētāju jau otro gadu pēc kārtas kļuva komandas "Noname Cycling Project" pārstāvis Jānis Rubiks, aiz sevis atstājot Robertu Andersonu ("Elkor") un Aivaru Mikuti ("Šilalės SM-DSK Kvėdarna").

Dāmu kategorijā arī šajā distancē uzvarētāju titulu izcīnīja Lietuvas sportistes. Ātrākā no viņām bija "Fortuna Veloman" braucēja Akvile Gedraitīte, bet otro un trešo vietu attiecīgi ieguva viņas komandas biedrenes Paulina Patinskaite un Karolina Motejūnaite.

Paralēli velomaratonam pasākuma norises vietā apmeklētāji nepaguruši baudīja izteikti pavasarīgo nedēļas nogali un nodevās dažādām izklaides aktivitātēm. Pozitīvām emocijām piepildītās dienas garumā neiztrūka ne enerģisks muzikālais noformējums un aizraujoši konkursi ar balvām, nedz arī atrakcijas un spēlēm bērniem, degustācijas, izbraukumu tirdzniecības stendu sarūpētie labumi, kā arī virkne citu vilnošu piedāvājumu.