18.05.2017 13:00

Uz Pierīgas skolām aizceļos sporta ekipējuma un inventāra komplekti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Pierīgas skolām aizceļos sporta ekipējuma un inventāra komplekti LOK arhīvs

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) telpās norisinājās oficiālā projekta "Sporto visa klase" ekipējuma un inventāra izloze. Tajā tika noskaidrotas tās 3.klases, kuras saņems ekipējuma un inventāra komplektus. Veiksminieku vidū ir arī vairāku Pierīgas skolu audzēkņi.

"Sporto visa klase" ceturtajā sezonā, kas sāksies šā gada rudenī, projektā iesaistīsies jaunas 112 trešās klases no visas Latvijas. Lai noskaidrotu, kuras klases saņems ekipējuma un inventāra komplektus, LOK organizēja izlozi. Visas 112 klases tika sadalītas sešos grozos pēc reģionālā principa un no katra groza tika izlozēts viens pilnais un trīs minimālie ekipējuma komplekti, kā arī pieci futbola bumbu komplekti.


Pilnais ekipējuma komplektā skolēniem ietilpst divi T-krekli, šorti, jaka ar kapuci, mugursoma un cepure, bet pedagogiem – sporta tērps, apavi, mugursoma, cepure, šorti un divi T-krekli. Minimālais ekipējuma komplekts skolēniem – T-krekls un šorti; pedagogiem – T-krekls, bikses un apavi. Futbola bumbu komplektā ir 12 futbola bumbas.

Sešu pilnā komplekta ieguvēju vidū bija Olaines 2.vidusskolas 3.a klase. Pie minimālā ekipējuma komplekta tika Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 3.klase, Zaķumuižas pamatskolas 3.a klase, Mārupes vidusskolas 3.b klase un Olaines 2.vidusskolas 3.b klase, bet futbola bumbu komplektu savā īpašumā ieguva Saulkrastu vidusskolas 3.b klase, Vangažu vidusskolas 3.a klase, Ķekavas vidusskolas 3.d klase, Daugmales pamatskolas 3.klase, Babītes vidusskolas 3.c klase, Mārupes vidusskolas 3.d klase un Olaines 2.vidusskolas 3.c klase.

LOK pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters informēja, ka ekipējumu un inventāru, izlozē uzvarējušās klases, saņems projekta "Sporto visa klase" seminārā, kas notiks 20. oktobrī.

Jau ziņots, ka projekts "Sporto visa klase" paredz iesaistīto skolu 3.–6. klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības (vispārējā fiziskā sagatavotība, futbola iemaņu apguva, peldēšana, sporta nodarbība svaigā gaisā), kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu.

Šajā mācību gadā norisinājās projekta trešā sezona, kurā piedalījās jau vairāk kā 3000 bērnu no 130 klasēm un 59 pašvaldībām. 19. maijā Jelgavā notiks projekta "Sporto visa klase" trešās sezonas finālsacensības.