18.05.2017 11:32

Carnikavas un Saulkalnes florbolisti izspēlēs Rīgas čempionāta bronzu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas un Saulkalnes florbolisti izspēlēs Rīgas čempionāta bronzu arhīvs

Rīgas atklātā florbola čempionāta pusfināla sērijās zaudējumus piedzīvojušas abas Pierīgas komandas. Carnikavas florbola klubs piekāpās Jelgavas novada "JeNo" florbolistiem, Saulkalnes komanda – "Nūjas.lv" vienībai un nu savā starpā cīnīsies par bronzas medaļām.

Saulkalnes un Carnikavas komandas Rīgas čempionāta pamatturnīrā ierindojās attiecīgi piektajā un sestajā vietā, līdz ar to iekļūšanu pusfinālā uzskatāma par panākumu.


Saulkalnes florbolisti cīņā par vietu finālā izrādīja sīvu pretestību regulārās sezonas uzvarētāai "Nūjas.lv" vienībai. Sērija pirmajā spēlē vēl astoņas minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3, taču beigās tika piedzīvots zaudējums 4:6. Otrā mača trešās trešdaļas sākumā saulkalnieši guva četrus vārtus pēc kārtas un revanšējās 11:7 (pa hettrikam Laura Biezā un Edmunda Lauvas kontā).

Visbeidzot izšķirošajā trešajā spēlē trešdien galvenie notikumi risinājās otrā perioda beigās un trešā perioda sākumā, kad "Nūjas.lv" florbolisti iemeta sešu golus pēc kārtas, panāca izšķirošo 11:5 pārsvaru un svinēja uzvaru 13:7.

Carnikavas florbola klubs pusfināla sēriju aizvadīja pret pamatturnīra otro spēcīgāko vienību FK "JeNo". Pirmajā spēlē pēc rezultatīvas pirmās trešdaļas (4:3) Carnikavas florbolisti vairāk nekā pusstundu nespēja ieraidīt bumbiņu pretinieku vārtos un piedzīvoja zaudējumu 5:6. Otrajā cīņā, kas bija ne mazāk sīva, jelgavnieki izšķirošos divus vārtus guva pēdējās desmit minūtēs un sagādāja pretiniekiem otro zaudējumu – 5:7.

Pirmajā mačā divus vārtus carnikaviešu labā guva Mareks Šaicāns, bet otrajā – Jānis Kozlovskis.

Atbilstoši Rīgas čempionāta nolikumam, finālos pirmās un trešās vietas liktenis izšķiras vienā spēlē.