17.05.2017 12:27

Ķekavas jaunajiem florbolistiem iespaidīga medaļu kolekcija, pietrūkst čempionu titula

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas jaunajiem florbolistiem iespaidīga medaļu kolekcija, pietrūkst čempionu titula Latvijas Florbola savienība

"Ķekavas Bulldogs" kārtējo reizi apliecinājis, ka ir viens no Latvijas labākajiem florbola klubiem, Latvijas bērnu un jauniešu čempionāta turnīros dažādās vecuma grupās izcīnot septiņas godalgotas vietas. Diemžēl starp tām nebija zelta medaļu. Panākumus jauniešu turnīros šosezon guvušas arī komandas no Ulbrokas, Ādažiem un Babītes.

Ķekavas meiteņu komandas tika pie medaļām visās četrās vecuma grupās, kurās, tiesa, dalībnieču skaits un līdz ar to arī konkurence nav visai liela.

Finālturnīrā vecākajā U-18 grupā Ķekavas "buldodzes" pusfinālā ar 10:0 sagrāva FK "NND"/RJTC vienību, taču finālā ar 7:9 piekāpās Kocēnu "Rubenes"/KSS florbolistēm un noslēgumā ieņēma otro vietu. Līdzīgi klājās arī U-16 komandai, kas pusfinālā pieveica "Rīgas lauvas" 5:2, bet finālā zaudēja "Rubenei" 5:8.

Jaunākajās vecuma grupās ķekavietēm nācās samierināties ar bronzas medaļām. Otrdien Daudzeses pamatskolā notikušajā finālturnīrā U-14 grupā viņas pusfinālā zaudēja "Rubenei"/KSS 2:8, bet spēlē par trešo vietu ar 5:2 pārspēja mājinieces "Daudzeses meža kaķes". Savukārt U-12 grupā, kurā šosezon spēlēja tikai trīs komandas, Ķekavas florbolistes mačā par iekļūšanu finālā ar 4:5 piekāpās Cēsu "Lekringam".


Iespējams, prestižākajā Latvijas jauniešu florbola turnīrā – Junioru līgā U-18 vecuma grupas puišiem – "Ķekavas Bulldogs" florbolisti kļuva par pamatturnīra uzvarētājiem, pusfināla sērijā divreiz pārspēja Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu (5:3, 13:8), tomēr finālā bija spiesti atzīt Talsu novada sporta skolas komandas pārākumu 6:8 un samierināties ar otro vietu.

U-16 grupas turnīrā līdz pusfinālam tika divas Pierīgas komandas, un cīņā par vietu finālā florbola skolas "Masters"/Ulbrokas komanda divu spēļu summā zaudēja "Lielvārdei" (4:4, 5:8), bet "Ķekavas Bulldogs" – Talsu novada sporta skolai (5:5, 5:11). Aizraujošā ķekaviešu un ulbrokiešu mačā par bronzas medaļām maķenīt pārāki izrādījās FS "Masters" florbolisti – 7:6.

U-12 vecuma grupā, kurā laureāti tika noskaidroti finālturnīrā par 1.-8. vietu, pie godalgām tika abu Pierīgas florbola galveno centru pārstāvji: otro vietu aiz Liepājas "Kuršiem" ieņēma FS "Masters"/Ulbroka puikas, bet trešo – "Ķekavas Bulldogs". Bronza ķekaviešiem arī U-13 grupā, kurā viņi pusfinālā zaudēja talseniekiem 3:7, bet "mazajā finālā" ar 7:6 pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Kuršus".

Jāatzīmē arī divu citu Pierīgas novadu jauno florbolistu panākumi. U-13 vecuma grupas otrās divīzijas turnīrā par uzvarētājiem kļuva florbola kluba "Ādaži" spēlētāji, kuri finālā atspēlējās no rezultāta 0:2 un ar 5:2 pieveica vienaudžus no Aizkraukles. U-14 grupas otrās divīzijas finālā savā starpā tikās Ādažu un Babītes komandas, un ar 7:2 pārāki izrādījās ādažnieki. Savukārt U-16 grupas otrajā divīzijā Babītes florbolistiem trešā vieta.

Latvijas bērnu un jauniešu čempionāta spēles šosezon norisinājās arī U-8, U-9 un U-10 vecuma grupās, kurās meitenes un zēni spēlē kopā un kurās čempioni oficiāli netiek noskaidroti un apbalvoti tiek visi dalībnieki. Šosezon šajos turnīros ar dažādām sekmēm piedalījās Pierīgas novadu komandas no Ulbrokas, Ķekavas, Baložiem, Inčukalna un Babītes, kā arī apvienotais Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas klubs FBK "SĀC".