16.05.2017 16:49

Siguldā svētdien notiks SEB MTB maratona sezonas otrais posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā svētdien notiks SEB MTB maratona sezonas otrais posms publicitātes

Svētdien, 21. maijā, Siguldā norisināsies SEB MTB maratona 16. sezonas otrais posms, kurā Gaujas senlejas burvīgo dabu aicināti izbaudīt gan profesionāli sportisti un amatieri, gan uzņēmumu kolektīvi un vecāki ar bērniem.

Sigulda SEB MTB maratonu uzņem jau kopš tā pirmsākumiem, atgādina rīkotāji Igo Japiņa sporta aģentūra. Gaujas senleja un tās apkārtne ir lieliska vieta kalnu riteņbraukšanas sacensību rīkošanai. Tieši Sigulda pērn uzņēma Eiropas čempionātu MTB maratonā, saņemot lieliskas atsauksmes kā par trasi, tā pilsētu no pasaules labākajiem MTB maratona braucējiem un Eiropas Riteņbraukšanas savienības pārstāvjiem.

Svētdienā Siguldā norisināsies otrais no astoņiem SEB MTB maratona 16. sezonas posmiem. Reģistrācija, finišs, atbalstītāju pilsētiņa un "Rasēns" bērnu sacensības norisināsies jau ierastajā vietā – Lāčplēša un Cēsu ielu krustojumā. Tikmēr starts "Toyota Hybrid", "Virši – A" un "Mammadaba" veselības brauciena distancē būs Turaidas ielā aiz Gaujas tilta.

Kā pirmie Siguldas posmu uzsāks paši jaunākie braucēji. Plkst. 10.00 tiks dots starts pirmajiem "Rasēns" bērnu braucieniem – mazie braucēji, atkarībā no savas vecuma vai meistarības grupas, veiks 300–1000 metru distanci. Plkst. 12.00 60,6 kilometru garajā distancē dosies prestižā "Toyota Hybrid" distances veicēji. Viņiem maršruta laikā vairākas reizes dažādās vietās būs jāpievar Gaujas senlejas kāpumi un gaidāmi arī daudzi citi pārbaudījumi.

Uzreiz pēc šī brauciena starta trasē dosies arī "Mammadaba" veselības distances veicēji, kuru vidū būs gan dabas baudītāji, gan arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Šajā braucienā dalībniekiem būs jāpievar 24 kilometru gara un ļoti ainaviski skaista distance. Dienas vērienīgākais starts gaidāms plkst. 13.30, kad ap 1500 velomīļu trauksies 41,2 kilometru garajā "Virši – A" distancē. Arī šeit gaidāma aizraujoša, kāpumiem bagāta distance.

Plānots, ka "Toyota Hybrid" distances ātrākie braucēji finišā būs ap plkst. 14.00, bet 40 minūtes vēlāk Gaujas kalna pakājē redzēsim arī ātrākos "Virši–A" braucējus.

Siguldas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem jārēķinās, ka sacensību laikā tiks ierobežota satiksme. Iepriekšējā reģistrācija Cēsis – Valmiera posmam mājaslapā velo.lv noslēdzas naktī uz ceturtdienu.