15.05.2017 13:10

Ādažniekiem otro gadu pēc kārtas Jaunatnes basketbola līgas sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažniekiem otro gadu pēc kārtas Jaunatnes basketbola līgas sudrabs arhīvs

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas sudraba medaļas otro gadu pēc kārtas izcīnījusi Arņa Krištopāna trenētā 2003. gadā dzimušo Ādažu puišu komanda. Tāpat kā pirms gada, finālā ādažniekiem nācās piekāpties Rēzeknes "Ezerzemei".

LJBL U-14 vecuma grupas finālturnīrā Ogrē piedalījās šīs sezonas astoņas labākās komandas, tajā skaitā abi pamatturnīra pirmo divu vietu ieguvēji – rēzeknieši (22-0) un ādažnieki (18-4). Likumsakarīgi, ka tieši šīs divas komandas arī tikās finālā.

Līdz tam apakšgrupu turnīros galvenie favorīti guva pa trim uzvarām. Ādažu jaunie basketbolisti savā grupā ar 59:38 pārspēja BJBS "Rīga"/DSN vienību, ar 50:46 "VEF skolu" un ar 62:30 pieveica mājiniekus, basketbola skolas "Ogre" spēlētājus. Pusfinālā pretī stājās vienaudži no BJBS "Rīga"/Juglas, un arī šajā spēlē tika svinēta uzvara – 56:42.

Finālā teju visas spēles gaitā ritēja līdzīgu sāncenšu spēkošanās, un vēl četras minūtes līdz pamatlaika beigām "Ezerzemei" bija tikai astoņu punktu pārsvars. Tomēr atlikušajā laikā Ādažu basketbolisti nespēja gūt ne punkta un beigās piedzīvoja diezgan smagu zaudējumu – 51:71.

Vicečempionu rindās izšķirošajā mačā Valters Briedis izcēlās ar 14 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām, 4 rezultatīvām piespēlēm un 3 pārķertām piespēlēm, bet Artūrs Valtmanis guva 11 punktus. Finālturnīra "Talantu piecniekā" tika iekļauti divi Ādažu komandas pārstāvji – V. Briedis un Edijs Eglītis.

Ādažu 2003. g.dz. puišu komanda LJBL turnīros visus trīs gadus iekļuvusi labāko trijniekā – otrā vietā šogad un pērn un trešā 2015. gadā.

Jāatgādina, ka šosezon Pierīgas komandas sekmīgi spēlējušas vēl vairākās Jaunatnes līgas grupās. U-12 grupas finālturnīrā Igora Miglinieka sporta skolas audzēkņi no Salaspils izcīnīja otro vietu un Mārupes sporta centra komanda – trešo, bet U-16 grupā bronzas medaļas izcīnīja Siguldas jaunieši.