13.05.2017 20:47

Stopiņu handbolistes dramatiskā cīņā panāk fināla izšķirošo trešo spēli

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes dramatiskā cīņā panāk fināla izšķirošo trešo spēli ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Aizraujoši notikumi turpinās Latvijas dāmu handbola čempionāta finālsērijā, kurā Stopiņu novada handbola komanda tiekas ar "REIR Dobele" vienību. Arī otrajā spēlē uzvarētāju noskaidrošanai ar pamatlaiku izrādījās par maz, un čempionu titula liktenis izšķirsies sērijas trešajā spēlē Ulbrokā.

Sestdien Dobelē notikušās otrās spēles sižets lielā mērā atkārtoja pirmajā mačā Ulbrokā piedzīvotos notikumus. Laukuma saimnieces pēc nospēlētām 20 minūtēm bija ieguvušas solīdu 12:5 pārsvaru, ko Stopiņu handbolistēm līdz pārtraukumam gan izdevās samazināt līdz 10:14.

Pakaļdzīšanās turpinājās otrajā puslaikā un vainagojās ar panākumiem – desmit minūtes līdz beigām viešņas panāca izlīdzinājumu 20:20. Uz mirkli stopiņietēm arī izdevās izvirzīties vadībā, tomēr pamatlaiks, tāpat kā pirmajā spēlē, arī šoreiz beidzās neizšķirti – 23:23, un atkal nepieciešama pēcspēles septiņu metru metienu sērija.

Tajā, līdzīgi kā spēlē Ulbrokā, mazliet veiksmīgākas un aukstasinīgākas izrādījās viešņas – Elites Ekkertes metiens septītajā sērijā atnesa Stopiņu NHK uzvaru 27:26. Elita ar deviņiem precīziem metieniem bija rezultatīvākā uzvarētāju rindās. Astoņus vārtus guva Ivita Asare, četrus – Daina Sergejeva.

Finālsērijas izšķirošā trešā spēle par zelta medaļām notiks 21. maijā plkst. 14.00 Ulbrokā. Bet stundu vēlāk Ludzā sāksies trešais mačs cīņā par bronzas medaļām, kurā vietējais klubs "Latgols" uzņems Salaspils sporta skolas komandu.