13.05.2017 11:29

"Garkalne/Livonia" regbisti uzvar sezonas pirmajā mājas spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti uzvar sezonas pirmajā mājas spēlē Zigismunds Zālmanis, LRF

Latvijas regbija čempionāta Upesciema stadionā notika spēle starp pagājušā gada čempioniem "Garkalne/Livonia" un regbija klubu "Fēnikss". Tikai otrajā puslaikā iegūstot izšķirīgo pārsvaru, laukuma saimnieki svinēja uzvaru 29:13 (12:10). "Livoniešiem" šosezon šī bija pirmā klasiskā regbija spēle savās mājās un otrā uzvara turnīrā.

"Jau pašā mača sākumā nelielā savainojumā iedzīvojās Kristaps Bērziņš, un turpināt spēli viņš vairs nevarēja. Šāds pavērsiens lika mainīt mūsu taktiku. Daudz bija arī tehniskā brāķa. Otrajā puslaikā sāncenši nedaudz pagura, un tad mēs panācām jau stabilāku vadību. Centīsimies labāk sagatavoties nākamajai spēlei. Gribu paslavēt arī mūsu sāncenšu, viņi spēlēja pastiprinātā sastāvā un bija ļoti gatavojušies sezonas pirmajam mačam," Latvijas Regbija federācijas preses dienests citē "Garkalne/Livonia" galveno treneri Edmundu Ščavinsku.

Dienu iepriekš Juglas stadionā savā starpā tikās regbija klubu "LMT Eži" un Ķekavas "Miesnieki" otrās komandas – "RFS/Eži" un "Ulre/Ķekavas novada sporta skola". Diezgan pārliecinošu uzvaru ar 30:19 (15:0) izcīnīja ķekavieši, kuriem nu ir viena uzvara sezonas divās spēlēs.

"Ulre/ĶNSS" galvenais treneris Normunds Struža: "Pirmais puslaiks padevās labāk, otrais – nedaudz vājāk. Tomēr kopumā mūsu pārsvars bija pietiekams, lai galu galā svinētu uzvaru. Piebildīšu, ka šoreiz mūsu sastāvā bija trīs liepājnieki no "Vikingiem". Devām viņiem iespēju uzspēlēt klasisko regbiju, lai galīgi nepazūd prakse. Mūsu puišiem gan vēlreiz jāatgādina par regulāru treniņu apmeklējumu, jo, lai tiktu laukumā spēlēs, ir jātrenējas."