12.05.2017 10:11

Foto: Pusotrs simts skrituļotāju sacenšas "S!–Skate 2017" otrajā posmā Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Pusotrs simts skrituļotāju sacenšas "S!–Skate 2017" otrajā posmā Siguldā Agnija Lauska

"Fischer" Slēpošanas centrā Siguldā aizvadīts "S!–Skate 2017" skrituļslidošanas sacensību seriāla otrais posms. Sacensībās piedalījās vairāk nekā 140 dažāda gadagājuma skrituļslidotāji no dažādām Latvijas pilsētām.

Dalībnieki sacentās 26 ieskaites grupās, kas tika sadalītas pēc vecuma un meistarības līmeņiem ar iespēju izvēlēties starp elites un "Open" grupu. Otrajā sacensību posmā dalībnieki sacentās intervāla startā, kurā veicamās distances garums atkarībā no dalībnieku vecuma grupas bija, sākot no 200 metriem, informēja rīkotāji.


S6 sieviešu grupā pirmo vietu ieguva Emīlija Kliesta no sporta kluba "Pantera", bet V6 grupā zēnu konkurencē – Emīls Škutāns no sporta kluba "Laimīte". S8 grupā meitenēm laurus plūca Madara Pāķe no sporta kluba "Saulkrasti SRT". S10 grupā konkurencē pirmo vietu ieguva Amanda Eihmane no sporta kluba "Asi ski-box", bet V10 grupā – Gustavs Varietis. S12 grupā pirmā vieta tika Annai Krūmiņai, bet S12 "Open" grupā – Elzai Saļņikovai. Savukārt V12 grupā pirmo vietu izcīnīja Lukass Pušņins, bet V12 "Open" grupā pirmajā vietā ierindojās Uldis Ozols.

S14 grupā jaunietēm pirmo vietu ieguva Patrīcija Sniķere, S14 "Open" grupā – Elīna Konrade, V14 grupā laurus plūca Gustavs Harijs Ābele, bet V14 "Open" grupā – Artūrs Jegums. S16 grupā pirmo vietu ieguva Santa Pētersone, bet, S16 "Open" grupā nepārspēta, palika Līva Oliņa. V16 grupā pirmo vietu ieguva Edgars Nezamovs, bet V16 "Open" grupā godalgoto pirmo vietu ieguva Pauls Oliņš.

S40 grupā dāmām labāka bija Antra Zemīte no sporta kluba "Asi ski-box", bet V40 grupā vīriem– Ģirts Jankovskis no sporta kluba "Koks". Junioru grupā uzvarētājas laurus plūca Laine Kreitāle no sporta kluba "Asi ski-box", dāmu elites grupā pirmo vietu ieguva Marta Garā, bet dāmu "Open" grupā labākā bija Baiba Zaksa. Vīriešu elites grupā pirmo vietu ieguva Lauris Bitenieks no sporta kluba "Powerslide-Laimīte", bet vīru "Open" grupā labākais bija Raimonds Nezamovs no sporta kluba "Laimīte". Plašākus sacensību rezultātus un kopvērtējumu būs iespējams apskatīt biedrības A2 mājas lapā, kā arī sacensību norises vietā "Fischer" Slēpošanas centrā, Siguldā, Puķu ielā 4.

Šajā sezonā paredzēti vēl četri "S!–Skate" posmi, kuros sacensības notiks dažādās disciplīnās. Nākamās skrituļslidošanas sacensības, kurā dalībnieki sacentīsies brīvajā startā ar kontrollaiku, notiks 1. jūnijā, pārējie posmi – 20. jūlijā, 3. augustā un 21. septembrī. Savukārt jau 25. maijā "Fischer" Slēpošanas centrā tiks aizsākts "S!-Velo 2017" velobraukšanas seriāls, kurā sacensības paredzētas vecuma grupām, sākot no pavisam maziem dalībniekiem ar skrejriteņiem līdz pat profesionāliem riteņbraucējiem. Arī šīs sacensības norisināsies ar intensitāti reizi mēnesī – ceturtdienu vakaros.

"Fischer" Slēpošanas centrā apmeklētājiem ir pieejama 1,4 km gara asfaltēta trase, kas ir piemērota vieta, lai apgūt skrituļslidošanas, rolerslēpošanas, velobraukšanas un nūjošanas iemaņas. Centra nomā ir pieejams inventārs sporta aktivitāšu cienītājiem, kuri vēlas apgūt skrituļslidošanu un rollerslēpošanu.

Gada siltajā sezonā Siguldas novada iedzīvotājiem ar Siguldas novada ID kartēm "Fischer" Slēpošanas centra trases izmantošana ir bezmaksas un inventāra noma ar 10% atlaidi. Citu novadu iedzīvotajiem maksa par trasi ir 1,5 eiro, savukārt skolēniem, studentiem un pensionāriem ir 10% atlaide.