12.05.2017 07:43

Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās uzvarējuši Ropažu orientieristi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās uzvarējuši Ropažu orientieristi Evita Eglāja, Ropažu sporta centrs

Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās orientēšanās sportā, kas notika Kadagas apkārtnē, diezgan negaidītu uzvaru komandu vērtējumā izcīnījuši Ropažu novada orientieristi, kuri pēdējos gados ne reizi nebija iekļuvuši labāko trijniekā. Aiz viņiem ierindojās Saulkrastu un Mārupes novada komandas.

Sacensības individuāli risinājās sešās vecuma grupās dāmām un vīriem (līdz 30, 40, 50, 60, 70 un virs 70 gadiem), bet komandu ieskaitē tika ņemti vērā katras komandas pārstāvju seši labākie rezultāti un iegūtie punkti (par 1. vietu 20 p., par 2. vietu 18 p. utt.).

Komandu sacensībās pirmo vietu ieguva ropažnieki, kuri 12 individuālajos vērtējumos ieguva trīs pirmās, divas otrās un vienu trešo vietu un summā savāca 112 punktus. Divus punktus viņiem zaudēja saulkrastieši, kuriem bija tāds pats skaits pirmo un otro vietu, taču sestais labākais rezultāts bija piektā vieta. Vēl divi punkti mazāk bija mārupiešiem, kuriem bija pa divām pirmajām, otrajām un trešajām vietām. Mārupes orientieristi vienīgie Pierīgas spēļu labāko trijniekā ir pēdējos piecus gadus.

Komandu kopvērtējumā, nestartējot pagājušā gada čempioniem carnikaviešiem, tālākajās vietās ierindojās Ādažu novads (103 punkti), Ķekava (99), Salaspils (88), Babīte (85), Sēja (81), Baldone (68) un Olaine (20 p.).

Individuāli jaunākajā jeb pirmajā grupā dāmām 5,6 km distancē vienīgo uzvaru Sējas novada komandai izcīnīja Ieva Rukšāne, bet vīriem 9,0 km distancē dubultuzvaru svinēja Saulkrastu novada pārstāvji Ainārs Lupiķis un Kārlis Kosmačevs.

Otrajā grupā pirmās vietas ieguva Daiga Jermaka no Ropažiem un Jānis Peilāns no Saulkrastiem, otrajās vietās atstājot ķekaviešus Sandru Ozoliņu un Juri Žilko. Trešajā grupā pārliecinošu uzvaru likumsakarīgi izcīnīja šāgada Latvijas čempione orientēšanās sporta sprinta distancē Irita Puķīte no Saulkrastiem, bet starp vīriem labākais bija Guntars Mankus no Olaines – vienīgais sava novada pārstāvis sacensībās.

Ceturtajā grupā mārupiete Līga Lagzdkalne pārspēja savu vienīgo konkurenti Zitu Rukšāni no Sējas novada, savukārt vīriem ādažnieks Aigars Leiboms apsteidza divus Mārupes orientieristus – Jāni Lagzdkalnu un Jevgeņiju Kaupužu. Piektajā grupā pirmās vietas izcīnīja Latvijas mēroga sacensībās panākumus guvušie Ruta Kukka no Ādažu novada un Andris Kosmačevs no Mārupes novada.

Visbeidzot Pierīgas novadu spēļu kopvērtējumā izšķirošās lielā mērā izrādījās sacensības sestajā grupā vecmeistariem, kurās dubultuzvaras svinēja Ropažu novada orientieristi – Maira Liepa un Ināra Šampiņa dāmām, kā arī Ādolfs Šampiņš un Jānis Aprubis vīriem.

Nākamās Pierīgas novadu sacensības paredzētas 27. maijā, kad Ulbrokā, Inčukalnā un Saulkrastos paredzēti florbola turnīri.