09.05.2017 21:34

Salaspils handbolistēm cīņa par bronzas medaļām turpināsies Ludzā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistēm cīņa par bronzas medaļām turpināsies Ludzā Latvijas Handbola federācija

Latvijas dāmu handbola čempionāta finālsērijas otrajā spēlē par trešo vietu otrdien Salaspilī Ludzas klubs "Latgols" revanšējās Salaspils sporta skolas komandai par zaudējumu pirmajā spēlē savās mājās. Līdz ar to bronzas medaļu liktenis izšķirsies trešajā mačā 21. maijā Ludzā.

Atbildes spēlē Salaspilī ludzānietes jau ar pirmajām minūtēm pārņēma vadību un pēc pirmajām desmit nospēlētām minūtēm jau bija iekrājušas piecu vārtu pārsvaru (4:9). Līdz pat pārtraukumam starpība lēnām auga, un pirmo puslaiku Salaspils handbolistes beidza jau ar astoņu vārtu deficītu – 12:20.

Vēl otrā puslaika vidū salaspilietēm bija "mīnus 7" (21:28), taču tad laukuma saimnieces veica itin veiksmīgu pakaļdzīšanos – guva piecus vārtus pēc kārtas un samazināja starpību līdz diviem vārtiem (26:28). Nākamo piecu minūšu laikā "Latgols" atguva piecu vārtu pārsvaru (27:32), tad Salaspils handbolistes vēlreiz to samazināja līdz diviem (30:32), tomēr atlikušajās divās minūtēs vairāk nespēja – zaudējums 31:33.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar deviņiem goliem bija Renāte Salmane. Pa pieciem precīziem metieniem izdarīja Dace Potapova un Anastasija Agarkova, pa četriem – Linda Borisanova un Inese Umjarova.

Jāatgādina, ka abu komandu pirmajā spēlē Ludzā sezonas rangā zemāk esošās salaspilietes guva diezgan negaidītu uzvaru 32:28 un izvirzījās vadībā sērijā līdz divām uzvarām. Pēdējo reizi Salaspils komanda Latvijas dāmu čempionāta medaļas (bronzas) izcīnīja 2008. gadā.