08.05.2017 11:59

Ģirts Bricis vasaras sezonu sāk ar uzvaru LJF kausa izcīņas pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis vasaras sezonu sāk ar uzvaru LJF kausa izcīņas pirmajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centrā "Kleisti" 6. un 7. maijā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmais posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā dubultuzvaru svinēja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis no kluba "Sport de Lux" ar zirgiem Dunau un Berlini.

Sacensību galvenajā maršrutā – ātruma konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, kas deva ieskaiti pieaugušo konkurencē, piedalījās 17 sportiskie pāri. Uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Dunau, veicot distanci bez soda punktiem 70,13 sekundēs. Arī otrā vieta Ģirtam – ar zirgu Berlini (0 s.p./71,03 s). Trešajā vietā Andis Vārna ar KS Coradina no sporta kluba "Quattro" (0/72,45), informē LJF preses dienests.

Vēl vienu uzvaru LJF kausa pirmajā posmā Ģirts Bricis ar High Hopes guva sacensībās līdz piecus gadus veciem zirgiem.

"Startēju ar četriem zirgiem un ar visiem maršrutus veicu bez soda punktiem – tas ir labs rezultāts, un esmu apmierināts," rezumēja galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis. "Zirgi ziemā kārtīgi gatavojušies, jūtas labi un arī ārā lec labi. Galvenā maršruta uzvarētājs zirgs Dunau ir deviņus gadus vecs, augustā apritēs divi gadi, kopš atvedu to no Holandes un sāku gatavot šķēršļu pārvarēšanai. Iepriekš zirgs nebija trenēts sacensībām, tāpēc paveikts labs darbs."

Pierīgas jātnieki LJF kausa izcīņas pirmajā posmā guva vēl divas uzvaras – ropažniece Sabīne Siliņa ar Fantast bija labākā maršrutā 6–7 gadus veciem zirgiem (115/120 cm augsti šķēršļi), bet garkalniete Laura Luīze Leinerte ar Passo uzvarēja sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam (100 cm).

Sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis: "Labs noskaņojums – ir pavasaris, gluži vasarīgi laika apstākļi, varam startēt ārā, ir daudz dalībnieku, un varam redzēt, ka sportisti ziemas periodā labi pārstrādājuši. Īpaši prieks, ka bērnu grupā līdz 16 gadu vecumam startēja daudz sportistu – 40. Jācer tikai, ka lielākajai daļai no viņiem nezudīs interese par jāšanas sportu turpmākajos gados, īpaši pēc vidusskolas beigšanas. Arī galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem bija nopietna konkurence – 17 sportiskie pāri, un tas, ka septiņi no viņiem distanci veica bez soda punktiem, ir labs kvalitatīvais rādītājs."

LJF kausa izcīņā paredzēti pieci posmi otrais notiks 20. un 21. maijā turpat Kleistos. Bet jau 14. maijā Garkalnes novada "Kriķos" norisināsies gadskārtējā Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņa konkūrā.