08.05.2017 10:20

"Livonia" kluba regbisti maija pirmo nedēļu noslēdz ar uzvarām trijos turnīros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Livonia" kluba regbisti maija pirmo nedēļu noslēdz ar uzvarām trijos turnīros Zigismunds Zālmanis, LRF

Garkalnes novada regbija klubs "Livonia" raženi sācis jauno sezonu. Pēc "Baltic XL/Livonia" vīru komandas uzvaras ceturtdien Latvijas kausa izcīņā regbijā-7 "livonieši" nedēļas nogalē uzvarēja arī Latvijas kausa izcīņā dāmām un Latvijas čempionāta pirmajā posmā vīriem.

Svētdien Upesciema stadionā pirmajā no trim Latvijas regbija-7 čempionāta posmiem piedalījās deviņas komandas. Priekšsacīkstēs tās tika sadalītas trijās grupās, no kurām pirmo, otro un trešo vietu ieguvēji, atbilstoši sasniegtajiem rezultātiem, iekļuva nākamajā kārtā, kur savukārt katra trio trīs vienības izspēlēja vēl divus mačus par galīgajām vietām.


Kā informēja Latvijas Regbija federācijā, līdz izšķirošajai cīņai finālgrupā aizcīnījās divi senie un principiālie Latvijas ovālās bumbas sāncenši – "Baltic XL/Livonia" un "Stats/Ķekava". "Livonieši" apakšgrupā pārliecinoši ar 36:7 uzvarēja Ķekavas novada sporta skolu un ar 31:0 "LLU/Sigulda" vienību. Savukārt regbija kluba "Miesnieki" pirmā komanda grupu turnīrā tikai ar 14:12 (pēc pirmā puslaika 0:12) spēja pieveikt "Halipapa/Jūrmalas SS" un ar 26:5 "HansaFlex/Livonia". Fināltrijniekā abi galvenie favorīti pārspēja trešās grupas uzvarētāju regbija klubu "Fēnikss" – attiecīgi 24:7 un 22:14.

Izšķirošais mačs starp "livoniešu" un "miesnieku" pirmajām komandām sākās ar "Baltic XL" regbistu ofensīvu. Pirmos septiņus punktus ar piezemējumu guva Kristaps Bērziņš, un viņš pats arī sekmīgi raidīja mērķī realizācijas sitienu. Pēc tam izcēlās "Livonia" pirmās vienības kapteinis Ainārs Bērziņš, kā arī Vītars Blošķis un Pavels Tulubjevs. Vēl vienu realizācijas sitienu trāpīja K. Bērziņš, un pirmais puslaiks noslēdzās 24:0 "Baltic XL/Livonia" regbistu labā.

Mača otrajā daļā punktus guva tikai "Stats/Ķekava" spēlētāji. Pēc vienlaicīgā "livoniešu" Blošķa divu minūšu soda un Roberta Miksona noraidījuma, pa pieciem punktiem atspēlēja Artūrs Alainis un Ivars Eglis. Pieskaitot vēl "Miesnieku" precīzo realizāciju, laukuma saimnieku pārsvars saruka līdz 24:12. Tomēr "Baltic XL/Livonia" regbisti pat mazākumā prata noslāpēt sāncenšu centienus gūt vēl kādu punktu. Spēle tā arī noslēdzās – 24:12 "Baltic XL/Livonia" labā.

Jāatgādina, ka trīs dienas iepriekš Latvijas kausa izcīņas finālspēlē Baldonē šo abu komandu savstarpējā cīņa beidzas ar 17:12 "Livonia" komandas uzvaru pagarinājumā.

"Jau otrajā turnīrā pēc kārtas nospēlējām kā vienota komanda. Nevienu izcelt negribu, jo labi spēlēja visi puiši," gandarīts bija "Baltic XL/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Padevās gan aizsardzība, gan uzbrukums. Kritiskajā brīdī otrajā puslaikā pēc diviem noraidījumiem, kad palikām piecatā pret septiņiem, nospēlējām ļoti prasmīgi. Kopumā ar komandas startu šajās "regbija brīvdienās" esmu vairāk nekā apmierināts."

Savukārt "Stats/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris norādīja uz veiksmes trūkumu: "Jau sacensību pirmajā spēlē pret jūrmalniekiem traumu guva viens no mūsu līderiem Elmārs Šefanovskis. Tas būtībā izjauca visus mūsu plānus šajā turnīrā. Atliek gatavoties čempionāta otrajam posmam, kas notiks jūlija sākumā."

Tālākās vietas Latvijas čempionāta pirmajā posmā ieguva RK "Fēnikss", "Halipapa/Jūrmalas SS", "RFS/Eži", ĶNSS, "HansaFlex/Livonia", "LLU/Sigulda" un "Garkalne/Livonia" komandas.

Dienu iepriekš Anniņmuižas regbija laukumā ar sešu komandu piedalīšanos aizritēja Latvijas atklātā kausa izcīņa regbijā-7 dāmu komandām. Izšķirošajā spēlē par galveno balvu "LSPA/Livonia" regbistes ar 31:5 pieveica regbija klubu "Selena". Trešajā vietā ierindojās Viļņas regbija akadēmijas komanda no Lietuvas, kurai sekoja sporta klubs "Imanta", regbija klubs "Jūrmala" un "Livonia" vienības.