06.05.2017 16:04

Stopiņu handbolistes finālā piedzīvo pirmo zaudējumu šosezon, salaspilietēm uzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes finālā piedzīvo pirmo zaudējumu šosezon, salaspilietēm uzvara Latvijas Handbola federācija

Pašā nepiemērotākajā brīdi – Latvijas čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē – pirmo zaudējumu šosezon piedzīvojusi Stopiņu novada handbola komanda, kas pēcspēles metienu sērijā piekāpās "REIR Dobele" handbolistēm. Ar uzvaru sēriju par bronzas medaļām sākušas Salaspils sporta skolas handbolistes.

Stopiņu un Dobeles klubu spēlē Ulbrokas sporta kompleksā laukuma saimnieces diezgan ātri uzņēmās vadību un jau pirmajā puslaikā panāca sešu vārtu pārsvaru (15:9). Tāds tas saglabājās nākamās desmit minūtes, līdz dobelnieces pamazām sāka starpību deldēt un piecas minūtes līdz pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu 27:27.

Sākoties pēdējai minūtei, minimāls pārsvars bija Stopiņu NHK handbolistēm, kurām turklāt bija arī uzbrukuma iespēja. Taču tā palika neizmantota, un piecas minūtes līdz beigām "REIR Dobele" panāca neizšķirtu 29:29. Uzvarētāju noteikšanai tika nozīmēta pēcspēles septiņmetru metienu sērija, un devītajā sērijā veiksmīgākas izrādījās viešņas – Stopiņu NHK handbolistēm zaudējums 34:35.

Mājinieču rindās rezultatīvākās spēlētājas bija Ivita Asare (9), Lana Nikolajeva (8), Elita Ekkerte un Daina Sergejeva (pa 6 vārtiem). Otrā spēle sērijā līdz divām uzvarām notiks 13. maijā Dobelē, bet trešā spēle, ja būs nepieciešams, norisināsies 21. maijā Ulbrokā. Šosezon piecās līdzšinējās klubu savstarpējās spēlēs Stopiņu handbolistes bija izcīnījušas četras uzvaras un vienreiz nospēlējušas neizšķirti.

Pirmajā spēlē par Latvijas čempionāta bronzas medaļām Salaspils sporta skolas handbolistes nedaudz negaidīti izbraukumā ar 32:28 uzvarēja Ludzas sporta kluba "Latgols" komandu. Gluži līdzīgā cīņā aizritējušā mačā izšķirošās izrādījās četras minūtes otrā puslaika sākumā, kad salaspilietes no 17:18 panāca 22:18 un turpinājumā nosargāja 3–4 vārtu pārsvaru.

Salaspils komandas labā Inese Umjarova guva 10 vārtus, Renāte Salmane septiņu un Dace Potapova piecus.

Sērijas otrā spēle notiks 9. maijā plkst. 20.00 Salaspils sporta namā. Ja būs nepieciešama trešā cīņa, tā paredzēta 21. maijā Ludzā. Jāatgādina, ka pamatturnīrā "Latgols" ieņēma trešo vietu, bet Salaspils sporta skola – piekto.