06.05.2017 13:53

Latvijas junioru florbola izlasei piektā vieta pasaules čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas junioru florbola izlasei piektā vieta pasaules čempionātā www.floorball.org

Piedzīvojusi zaudējumus pirmajās divās spēlēs un uzvarējusi divas nākamās, četru Ulbrokas kluba spēlētāju un trīs ķekaviešu pārstāvētā Latvijas U-19 florbola valstsvienība Zviedrijas pilsētā Vekšē izcīnījusi piekto vietu pasaules junioru čempionātā.

A divīzijas B grupas pirmajās divās spēlēs Latvijas jaunie florbolisti ar 5:11 piekāpās vienaudžiem no Čehijas un ar 5:6 pasaules vicečempioniem šveiciešiem. Pēc šiem zaudējumiem latvieši jau bija atvadījušies no cerībām uz vietu pusfinālā, un apakšgrupās pēdējā spēlē pret Polijas izlasi kļuva zināms, vai turnīra pēdējā spēlē būs jācīnās par piekto vai septīto vietu. Cīņas pirmajā pusē Latvijas U-19 izlase iekrāja 7:1 pārsvaru un rezultatīvajā spēlē svinēja uzvaru 13:10.

Sestdien mačā par piekto vietu Latvijas florbolistiem pretī stājās Dānijas U-19 izlase. Arī šajā cīņā izšķirošas izrādījās pirmās divas trešdaļas, kurās latvieši iemeta četrus golus un neielaida nevienus. Vārtu guvumiem bagātajā trešajā trešdaļā galvenā trenera Aināra Juškēviča vadītā Latvijas valstsvienība nosargāja uzvaru 7:3 un pēc četru gadu pārtraukuma atguva piekto vietu pasaulē (pirms diviem gadiem Latvijas juniori bija septītie).

Pie rezultativitātes punktiem pasaules čempionātā tika seši Pierīgas florbola klubu spēlētāji, izņemot Latvijas čempionvienības "Triobet"/Ulbrokas vārtsargu Emīlu Ērgli, kurš četrās spēlēs atvairīja 38 metienus un ielaida 13 vārtus.

Rezultatīvākais bija ķekavietis Klāvs Ozoliņš, kurš šosezon spēlēja Somijas kluba "SC Classic" sastāvā – viņa kontā seši precīzi metieni un trīs rezultatīvas piespēles. Ulbrokas kluba pārstāvim Kristeram Eglītim 4+2, viņa komandas biedriem Emīlam Birķim 1+1 un Ulvim Mētram 0+2, bet "Ķekavas" komandas aizsargiem Renātam Deginam 0+3 un Ralfam Orstem 0+1.