05.05.2017 14:54

Foto: Ar krāšņām uzvarām Jūrmalā aizvadīts Neatkarības dienas velobrauciens

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar krāšņām uzvarām Jūrmalā aizvadīts Neatkarības dienas velobrauciens Jelizaveta Iljina

Par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienai Jūrmalā norisinājās vērienīgais Neatkarības dienas velobrauciens, kas jau tradicionāli pulcēja vairākus tūkstošus riteņbraukšanas entuziastu no visas Latvijas un Baltijas. Līdzās profesionāliem braucējiem uz starta līnijas stājās arī lieli un mazi šī sporta veida entuziasti, kā arī ģimenes ar bērniem.

Jau plkst. 10.00 kā pirmā distance sacensības ieskandināja 0,5-1 km garais Bērnu brauciens, kurā kuplā skaitā piedalījās sparīgākie stūrētāji vecumā līdz 12 gadiem. Turpinājumā starts tika dots arī izaicinājumiem bagātajai Sporta distancei 126 km garumā. Kā vēsta rīkotāji, pēc spraigas cīņas uzvaras laurus plūca kaimiņvalsts Lietuvas komandas "Staki-Tachnorama Veloman" sportists Lašinis Venants (3.10:49). Trīs sekundes aiz viņa finišēja pagājušā gada uzvarētājs, "Rietumu Banka – Rīga" pārstāvis, Andris Vosekalns, bet trešais ātrākais finiša taisnē ieradās komandas "Alpha Baltic/Maratoni.lv" sportists Kaspars Serģis (3.10:58).

Arī dāmu kategorijā rezultatīvākā izrādījās lietuviete, komandas "Šilales SM DSK Kvedarna" velobraucēja Ernesta Strainīte (3.14:23). Godpilno otro vietu ieguva viņas komandas biedrene Juste Juškevičūte (3:14:25), bet kā trešā kopvērtējumā ierindojās komandas "Fortuna Veloman" sportiste Justina Jovaišīte (3.14:26). Komandu kopvērtējumā šogad pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Alpha Baltic/Maratoni.lv".

"Šis bija lielisks brauciens un lieliski izveidota trase, kas ļāva sasniegt uzstādītos mērķus. Visa mūsu komanda paveica lielu darbu. Ceļā mazliet traucēja vējš no jūras puses, taču kopumā laika apstākļi bija kā radīti šāda veida sacensībām. Pēc finiša jūtos ļoti labi un lepojos ar padarīto. Lai gan tikai vakar atgriezos no iepriekšējām sacensībām Ungārijā un vēl šodien jutos nedaudz saguris, par spīti visam sezona mums ir iesākusies ļoti veiksmīgi. Noteikti centīsimies uzstādīto latiņu noturēt arī turpmāk," izteicās Sporta distances uzvarētājs Lašinis Venants.

Arī 37 km garās "Maxima" Tautas distances ietvaros trasē risinājās sīva cīņa par vietu uz goda pjedestāla, taču ar fotofiniša palīdzību noskaidrojās, ka fināla taisnē kā ātrākais iebrauca "Elkor" komandas pārstāvis Arvils Vikštrems (53:30). Uzreiz aiz viņa sekoja "Noname Cycling Project" komandas braucējs Jānis Rubiks un "Sportlife" pārstāvis Pauls Rubenis. Dāmu konkurencē pārliecinoši labākās bija Lietuvas komandas "Fortuna Veloman" sportistes Akvile Gedraitīt (53:33) un Paulina Patinskaite, bet trešo vietu ieguva pašmāju komandas "Veselības studija" braucēja Sindija Skangale.

Dienas otrajā pusē uz starta līnijas pulcējās un klātesošos priecēja plaši iecienītās Ģimeņu distances dalībnieki vairākās paaudzēs, kuri veica krāšņu parādes braucienu 9 km garumā, demonstrējot savas komandas vienotību un oriģinālos tērpus, kā arī sacenšoties par vērtīgām balvām 11 dažādās nominācijās. Izdomas bagāto braucēju vidū netrūka ne mīlīgu sivēntiņu un zemeņu kostīmos tērptu ģimeņu, ne arī oriģināli izrotātu ķiveru, patriotisku aksesuāru un speciāli šīm sacensībām izdekorētu velosipēdu īpašnieku. Jau ierasti vairākas ģimenes trasē pavadīja arī četrkājainie draugi.

Paralēli sacensībām pasākuma norises vietā pie Dzintaru koncertzāles velobrauciena dalībniekus un apmeklētājus visas dienas garumā sagaidīja arī dažādas izklaides aktivitātes – atrakcijas un spēles bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi, kā arī degustācijas enerģiskas latviešu mūzikas pavadījumā.