05.05.2017 16:55

Latvijas kausa izcīņas finālā Baldonē Garkalnes regbisti papildlaikā pārspēj ķekaviešus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kausa izcīņas finālā Baldonē Garkalnes regbisti papildlaikā pārspēj ķekaviešus Zigismunds Zālmanis, LRF

Ceturtdien Baldones stadionā notika šīs sezonas pirmais lielais regbija-7 turnīrs – Latvijas atklātā kausa izcīņa. Finālā dramatiskā cīņā ar 17:12 (12:12, 5:5) papildlaikā Garkalnes kluba "Livonia" pirmā komanda "Baltic XL/Livonia" pārspēja "Stats/Ķekava" vienību.

Latvijas atklātā kausa izcīņu šogad uzsāka 11 komandas, kas bija sadalītas trijās grupās, informēja Latvijas Regbija federācijā. Turnīrā startēja: "Eži/EK sistēmas", "Baltic XL/Livonia", "HansaFlex/Livonia", "Garkalne/Livonia", Ķekavas novada sporta skola, "Stats/Ķekava", "Halipapa/Jūrmala", Jūrmalas sporta skola, Šauļu sporta ģimnāzija (Lietuva), RK "Sigulda" un RK "Fēnikss".

Finālā "Baltic XL/Livonia" un "Stats/Ķekava" regbistu cīņā pirmajā puslaikā abas vienības apmainījās piezemējumiem. "Livoniešiem" piecus punktus guva Ainārs Bērziņš, bet "miesniekiem" – Jānis Zālmans. Interesanti, ka "Stats/Ķekava" regbistu izpildītais realizācijas sitiens trāpīja pa vārtu stabu. Pēc pārtraukuma "Baltic XL/Livonia" rindās izcēlās Vītars Blošķis, kurš pats arī precīzi sita realizāciju, savukārt "Stats/Ķekava" sastāvā piecus punktus guva Emīls Balodis, bet divus pievienoja Raivis Kokins.

Uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams papildlaiks līdz pirmajam gūtajam piezemējumam. Sekmīgāki bija "livonieši", kuru rindās spēlējošais bijušais bobslejists Pavels Tulubjevs guva izšķirīgos piecus punktus – 17:12 "Baltic XL/Livonia" labā. Trešo vietu turnīrā ieņēma "Halipapa/Jūrmala" regbisti.

"Turnīrs bija sarežģīts," pēc izcīnītās uzvaras Latvijas kausā teica "Baltic XL/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Pieci mači vienā dienā, pirmoreiz kopā esot komandai – tas bija nopietni. Līdz finālam gan tikām bez īpašām problēmām. Lielu sarežģījumu nevajadzēja būt arī izšķirīgajā spēlē, taču, kā jau tas ierasts spēlēs ar "Miesniekiem", radās problēmas... Tomēr viss galu galā beidzās labi."

"Esmu apmierināts ar savas vienības demonstrēto spēli," pastāstīja "Stats/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris. "Fināls bija interesants. Mūsu uzbrucēji nospēlēja švakāk, turklāt pieļāvām vairākas kļūdas bez vajadzības. Gaidīsim jaunus septiņnieka turnīrus!"

"Trešā vieta mūsu pirmajai komandai ir ļoti labs rezultāts," piebilda regbija kluba "Jūrmala" galvenais treneris Svajūns Mikalčus. ""Halipapa/Jūrmala" rindās labākais bija Artūrs Perihs. Viņš bija redzamākais gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Savukārt Jūrmalas sporta skolas sastāvā grūti kādu izcelt, jo virknējums pēc vecuma ir ļoti jauns. Arī dalītā 7.-8. vieta ir labs sasniegums."

Jau svētdien, 7. maijā, Garkalnes novada Upesciema stadionā notiks jau nākošais regbija-7 turnīrs – Latvijas čempionāta pirmais posms.