04.05.2017 17:19

"MX Ādaži" motobraucējiem otrā vieta Latvijas čempionāta posmā, Leonam Kozlovskim lauzta pēda

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"MX Ādaži" motobraucējiem otrā vieta Latvijas čempionāta posmā, Leonam Kozlovskim lauzta pēda "MX Ādaži"

Aizputes novada "Misiņkalna" trasē aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms solo motociklu klasēm un pirmais posms kvadraciklu un blakusvāğu ekipāžu klasēm. Sacīkstēs solo klasēm "MX Ādaži" komanda izcīnīja otro vietu gan pieaugušo, gan jauniešu komandu vērtējumā.

Kā pirmie pie finālbraucienu starta barjeras stājās vismazākie sacensību dalībnieki – 50cm3 klases sportisti, starp kuriem arī divi "MX Ādaži" kluba sportisti – Jēkabs Kubuliņš un Gregors Tauriņš. Ādažu motokomandā informēja, ka mazajiem motobraucējiem sarežğītā un pielijusī trase sagādāja smagus pārbaudījumus gan pašiem, gan tehnikai. Dienas noslēgumā, apkopotie divu braucienu rezultāti vēstīja, ka Jēkabs ir izcīnījis 4. vietu, bet Gregoram 6.vieta.

65cm3 klasē ar mērķi cīnīties par goda pjedestālu pie starta barjeras stājās Jēkaba Kubuliņa vecākais brālis Jānis. Par spīti labajam sniegumam vairāki kritieni smagajā trasē Jānim šoreiz liedza iespēju sasniegt izvirzītos mērķus un divu braucienu summā Aizputes posms tika noslēgts 6. vietā.

85cm3 klasē labu pirmo braucienu aizvadīja kluba vienīgais pārstāvis šajā klasē Ričards Kursītis. Finiša līniju Ričards šķērsoja ceturtajā pozīcijā, kas ļāva saglabāt izredzes uz pjedestālu divu braucienu ieskaitē, tomēr otrais brauciens neizvērtās tik veiksmīgs, un finišā astotā vieta, kas posma ieskaitē deva 4. rezultātu.

Lielākajā divtaktu motociklu klasē, kurā sacenšas jaunieši ar 125cm3 kubatūras motocikliem pamatotas cerības uz augstu vietu tika saistītas ar Ralfu Edgaru Ozoliņu. Diemžēl abos finālos ļoti neveiksmīgi starti, un Ralfam nācās samierināties vien ar 7.vietu posma kopvērtējumā (braucienos 8. un 6. vieta).

MX2 klasē ādažnieku komandas krāsas 2017.gada sezonā pārstāv igauņu vecmeistars Aigars Leoks, kurš trasē demonstrēja lielisku sniegumu, pirmajā braucienā izcīnot uzvaru, bet otrajā finišējot uzreiz aiz finālbrauciena uzvarētāja, kas garantēja otro vietu posmā.

MX1 klasē komandas sastāvu Aizputes posmā bija papildinājis titulētākais Igaunijas motokrosists Tanels Leoks, kurš, neskatoties uz to, ka startēja ar rezerves motociklu, pirmajā braucienā neatstāja nekādas cerības konkurentiem un finišu sasniedza kā brauciena uzvarētājs. Otrajā braucienā Tanelam samērā neveiksmīgs starts, kas visa brauciena laikā lika ķert konkurentus, taču līdz uzvarai mazliet pietrūka, un otrā vieta otrajā braucienā lika pieredzējušajam igaunim samierināties ar Aizputes posma sudraba godalgu. Leoka tautietis un otrs Ādažu pārstāvis jaudīgākajā klasē Andero Lusbo abos braucienos un posma kopvērtējumā izcīnīja 6.vietu.

Par īstu drāmu izvērtās "MX Ādaži" komandas vadītāja Leona Kozlovska starts veterānu klasē. Pirmajā braucienā visai ierasta aina – Leons finišu sasniedza pārliecinoši pirmais, bet otrajā braucienā nepatīkama sadursme, kas atlikušo braucienu lika Kozlovskim cīnīties ne tikai ar konkurentiem un smago trasi, bet arī ar pamatīgām sāpēm kājā... Tikai padziļināti ārstu izmeklējumi pēc sacensībām ļāva secināt, ka Leons uzvaru otrajā braucienā un posmā izcīnījis, braucot ar lauztu pēdas kaulu. Turpmākās nedēļas Kozlovska kalendārā iezīmētas kā atveseļošanās periodu, taču nav šaubu, ka jau drīz dzelzs vīru redzēsim atkal trasē...

Otrajā dienā uz starta izgāja kvadraciklu klases un blakusvāğu ekipāžas. Vislabāko rezultātu no Ādažu komandas sasniedza Markuss Augustovskis, kurš pārliecinoši uzvarēja abos Q70 braucienos. Kvadraciklu jaudīgākajā klasē Raivis Sootee izcīnīja 4. vietu, Jānim Saldavam tehnikas problēmas neļāva pacīnīties par augstām vietām, un posms tika noslēgts ar 13. rezultātu, bet Kārlis Bole mikrotraumas dēļ uz starta neizgāja.

Otrajā dienā uzrādītie rezultāti ādažniekiem deva 7. vietu kvadraciklu un blakusvāğu komandu ieskaitē.