03.05.2017 14:19

Latvijas junioru florbola izlase pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu čehiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas junioru florbola izlase pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu čehiem www.floorball.org

Četru Ulbrokas kluba spēlētāju un trīs ķekaviešu pārstāvētā Latvijas U-19 florbola valstsvienība piedzīvojusi zaudējumu Čehijas izlasei trešdien Zviedrijas pilsētā Vekšē startējušajā pasaules junioru čempionātā.

A divīzijas B grupas pirmās kārtas spēlē Latvija - Čehija pirmās divas trešdaļas aizritēja gluži līdzīgā cīņā. Pārmaiņus vadībā izvirzījās te viena, te otra komanda, turklāt otrajā periodā uz nepilnām divām minūtēm Latvijas jaunajiem florbolistiem bija izdevies iekrāt divu vārtu pārsvaru (4:2). Pēc nospēlētām 40 minūtēm rezultāts bija 5:5.

Toties trešā trešdaļa Latvijas komandai pārvērtās katastrofā. Bumbiņa sešas reizes atrada ceļu uz latviešu vārtiem, bet viņiem pašiem neizdevās gūt nevienu golu un nācās piedzīvot zaudējumu 5:11.

Pirmos vārtus Latvijas U-19 izlases labā šajā pasaules čempionāta spēles sestajā minūtē guva Latvijas čempionvienības "Triobet"/Ulbrokas pārstāvis Emīls Birķis. Otrajā trešdaļā pa reizei precīzs bija arī viņa kluba biedrs Kristers Eglītis un ķekavietis Klāvs Ozoliņš, kurš šosezon spēlēja Somijas kluba "SC Classic" sastāvā.

Latvijas izlases vārtus līdz 54. minūtei sargāja "Triobet"/Ulbrokas vārtsargs Emīls Ērglis, viņš atvairīja 26 metienus. Spēlē piedalījās arī Ulvis Mētra no Ulbrokas kluba un divi "Ķekavas" komandas aizsargi Renāts Degins un Ralfs Orste.

Pasaules junioru čempionāts florbolā turpināsies līdz 7. maijam. Ceturtdien apakšgrupas turnīra otrajā kārtā latvieši tiksies ar Šveices izlasi un piektdien ar vienaudžiem no Polijas. Grupas divas labākās komandas kvalificēsies pusfinālam, trešās vietas ieguvēji aizvadīs maču par piekto vietu ar otrās apakšgrupas trešo labāko vienību, bet abi ceturto vietu ieguvēji savā starpā sadalīs septīto vietu kopvērtējumā.