03.05.2017 11:24

Arī šogad sportiskākās skolas Pierīgā – Ādažu vidusskola un Jaunmārupes pamatskola

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes pamatskolas skolnieces šajā mācību gadā uzvarēja volejbola sacensībās, Ādažu vidusskolas puiši – basketbola turnīrā Jaunmārupes pamatskolas skolnieces šajā mācību gadā uzvarēja volejbola sacensībās, Ādažu vidusskolas puiši – basketbola turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu 2016./2017. mācību gada skolēnu sporta spēļu kopvērtējumā, tieši tāpat kā pirms gada, vidusskolu grupā uzvarējusi Ādažu vidusskola, bet pamatskolu grupā – Jaunmārupes pamatskola, liecina Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes (PIKSP) apkopotie rezultāti.

Uzreiz gan jāpiezīmē, ka Pierīgas sporta spēļu sacensībās regulāri piedalās tikai PIKSP ietilpstošo novadu skolas, bet, piemēram, Siguldas, Ķekavas, Salaspils un Olaines novadu mācību iestādes tajās nestartē vai to dara reti.


Atbilstoši nolikumam, Pierīgas sporta spēļu kopvērtējumā vidusskolu grupā tika ņemti vērā katras skolas astoņi labākie rezultāti (trīs ar vieglatlētiku saistītās sacensības, divi sporta spēļu turnīri un trīs citi no abiem šiem sacensību blokiem), bet pamatskolu grupā – septiņi (2+2+3).

Lielāko punktu summu starp vidusskolām (188) arī šogad izdevās savākt Ādažu vidusskolai. Šajā mācību gadā ādažnieki izcīnīja pirmās vietas tautas bumbā meitenēm (jaunākā D grupa), volejbolā jaunietēm (vecākā A grupa), basketbola turnīros zēniem divās vecuma grupās (B un C), kā arī peldēšanā (C un D), bet otrās vietas – tautas bumbā zēniem (D) un krosa stafetēs (A).

Otro vietu vidusskolu grupā pēc viena gada pārtraukuma atguva Mārupes vidusskola (186 p.), kuras audzēkņi svinēja uzvaras piecās sacensībās – olimpiskajā stafetē (A grupa), rudens krosā un trijās vecuma grupās pavasara kross stafetēs (A, B, D). Trešajā vietā kopvērtējumā ierindojās Babītes vidusskolas skolēni (184), kuriem pirmās vietas ieguva futbolā (D), olimpiskajās stafetēs (C), vieglatlētikas trīscīņā (C un D) un krosa stafetēs (C).

Tālākajās vietās ierindojās Ulbrokas vidusskola (173 p.), Krimuldas vidusskola (158), Ādažu Brīvā Valdorfa vidusskola (155), Vangažu vidusskola (139), Mālpils novada vidusskola (118), Saulkrastu vidusskola (118), Ropažu vidusskola (115), Baldones vidusskola (103 p.) un Zvejniekciema vidusskola (85).

Pamatskolu grupā cīņa par pirmo vietu kopvērtējumā, līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, ritēja starp Jaunmārupes pamatskolu un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu, un arī šoreiz mazliet pārāki izrādījās mārupieši (152 p.). Viņiem uzvaras tautas bumbā zēniem (D grupa) un volejbolā meitenēm (B), otrās vietas rudens krosā un basketbolā zēniem (C), kā arī trešās vietas futbolā (D), tautas bumbā meitenēm (D) un krosa stafetēs (B).

Berģu skola, kas uzvarēja rudens krosā un stafetēs "Drošie un veiklie", summā savāca 148 punktus un par 20 punktiem apsteidza Carnikavas pamatskolu. Tālākajās vietās Mārupes pamatskola (95,5 p.), Zaķumuižas pamatskola (95), Inčukalna pamatskola (89,5) un Sējas pamatskola (82,5). Pārējās Pierīgas pamatskolas bija piedalījušās mazākā skaitā sacensību.