01.05.2017 16:31

Puse no Latvijas jaunatnes čempionāta zelta medaļām – Siguldas badmintonistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Puse no Latvijas jaunatnes čempionāta zelta medaļām – Siguldas badmintonistiem Siguldas badmintona klubs

Valmierā aizvadīts Latvijas badmintona čempionāts jauniešiem četrās vecuma grupās. Visvairāk medaļu arī šogad izcīnīja Siguldas badmintona kluba un sporta skolas pārstāvji – viņu kontā 42 no 96 Latvijas čempionāta godalgas, tai skaitā 17 no 32 zelta medaļām.

Čempionāts pulcēja 113 dalībniekus, Pierīgu pārstāvēja arī Olaines, Baložu un Salaspils jaunie badmintonisti, no kuriem vairāki izcīnīja godalgotas vietas. Zīmīgi, ka šoreiz nevienā grupā kādam vai kādai neizdevās kļūt par absolūto čempionu, uzvarot trijos turnīros.

Jaunākajā U-11 vecuma grupā pa trim medaļām izcīnīja siguldietes Zane Tanne un Anete Priedniece. Vienspēļu turnīra finālā Zane sīvā cīņā Aneti uzvarēja 21:19, 21:19, dubultspēlēs viņas kopā izcīnīja pirmo vietu, bet jauktajās dubultspēlēs Anete kopā ar zēnu vienspēļu turnīra sudraba laureātu Artūru Leišavnieku apsteidza Zani un talsenieku Aleksi Emiljenu Kviesi. Trīs bronzas medaļas visos meiteņu turnīros ieguva vēl viena Siguldas badmintoniste Madara Mackēviča.

U-13 vecuma grupā no siguldiešiem vislabāk veicās Dāvim Strazdiņam. Vienspēlēs viņam čempiona tituls, dubultspēlēs pirmā vieta pārī ar Krišjāni Āboltiņu no Salaspils badmintona kluba, bet jauktajās dubultspēlēs – bronza kopā ar siguldieti Paulu Mackēviču. Meitenēm zelta medaļu vienspēlēs nopelnīja Anna Kupča.

U-15 grupā ar ievērojamu Siguldas badmintona kluba spēlētāju pārākumu aizritēja meiteņu turnīri. Vienspēlēs siguldietes ieguva pirmās četras vietas – finālā aizraujošā cīņā Arta Priedniece ar 22:20, 22:20 pārspēja Martu Brenguli, bet spēlē par trešo vietu Annija Rulle-Titava uzvarēja Amandu Sofiju Grosbergu. Dubultspēļu finālā Marta un Anna Kupča triju setu mačā pārspēja Amandu un Anniju 21:17, 16:21, 22:20, bet jauktajās dubultspēlēs pirmās divas vietas ieguva Arta Priedniece ar liepājnieku Gustavu Dāvidu Breču un Marta Brengule ar siguldieti Alenu Zandovski.

Alens vēl dubultspēlēs jauniešiem ieguva zelta medaļu U-17 grupā pārī ar Patriku Krūzi, sudraba medaļu U-15 grupā pārī ar Dāvi Strazdiņu un bronzu U-17 grupā pārī ar Martu Brenguli.

Trīs medaļas U-17 grupā Liānai Lencevičai – vienspēļu finālā viņa piekāpās valmierietei Unai Bergai, ar kuru kopā dubultspēļu finālā pārspēja siguldietes Amandu Azarovu un Artu Priednieci, bet "mikstā" izcīnīja čempiones titulu pārī ar Patriku Krūzi.

No citu Pierīgas novadu jaunajiem badmintonistiem lielākos panākumus guva Krišjānis Āboltiņš. Salaspils badmintona kluba pārstāvis ieguva trešo vietu U-13 vienspēļu turnīrā, kā arī izcīnīja divas zelta medaļas dubultspēlēs kopā ar siguldieti Dāvi Strazdiņu un jelgavnieci Leniju Slivjuku. U-11 pāru turnīrā meitenēm otro vietu izcīnīja Darja Markova no Olaines un Melisa Mežzaķe no Baložiem, bet puišiem attiecīgi otro un trešo vietu ieguva Artūrs Leišavnieks (Sigulda) un Toms Sala (Baloži), kā arī Regnārs Bajārs (Baloži) un Rihards Barkovs (Salaspils).