01.05.2017 14:13

Pierīgas BMX braucējiem vairākas godalgotas vietas Eiropas kausa posmā Nīderlandē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas BMX braucējiem vairākas godalgotas vietas Eiropas kausa posmā Nīderlandē uec.ch

Nedēļas nogalē Nīderlandē aizvadītas Eiropas kausa BMX sacensību seriāla trešā un ceturtā posma sacensības. Ar atzīstamiem panākumiem bērnu un jauniešu grupās startējuši Latvijas jaunie sportisti, arī vairāki Pierīgas novadu pārstāvji.

B10 grupā zēniem lielisku sniegumu nodemonstrēja "RF Monum" vienības braucējs carnikavietis Kristers Apels, kurš izcīnīja uzvaras abās dienās. Turklāt Kristers bija labākais savā vecuma grupā arī Eiropas kausa pirmajos divos posmos, kas notika aprīļa sākumā Beļģijā.

Šajā pašā grupā Emīls Allers no Mārupes BMX kluba trešajā posmā finālā neiekļuva, toties ceturtajā posmā tas viņas izdevās un viņš finišēja sestajā vietā.

B8 grupā abās dienās finālā brauca Mārupes BMX kluba pārstāvji dvīņubrāļi Ralfs un Markuss Domoracki. Sestdien viņi ieņēma attiecīgi piekto un sesto vietu, bet svētdien Markuss izcīnīja otro vietu un Ralfs bija ceturtais.

Divreiz vietu finālā izcīnīja arī mārupietis Rūdolfs Sīklis B9 grupā – pirmajā dienā viņš ierindojās septītajā vietā, bet otrajā dienā bija sestais.

Nākamie divi Eiropas kausa posmi paredzēti 20. un 21. maijā Prāgā, bet pavisam seriālā paredzēti desmit posmi. Nedēļu iepriekš Mārupes trasē risināsies "SMSCredit" BMX čempionāta otrais posms un Mārupes kausa izcīņa.