30.04.2017 19:59

"Garkalne/Livonia 2" regbistiem zaudējums Latvijas čempionāta pirmajā spēlē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia 2" regbistiem zaudējums Latvijas čempionāta pirmajā spēlē Zigismunds Zālmanis, LRF

Regbija kluba "Livonia" otrā komanda "Garkalne/Livonia 2" svētdien Ozolniekos Latvijas čempionāta sezonas pirmajā spēlē ar 15:43 piekāpās regbija klubam "Jūrmala", kam tā bija jau otrā uzvara sezonā

Spēles pirmajā puslaikā laukumā ritēja samērā līdzīga cīņa un tas noslēdzās ar rezultātu 19:5 jūrmalnieku labā. Savukārt mača otrajā daļā jau dominēja formālie laukuma saimnieki "Jūrmalas" regbisti. Izpaudās viņu pārākums gan fiziskajā sagatavotībā, gan arī tīri tehniskajā gatavībā, informēja Latvijas Regbija federācijā. "Garkalne/Livonia 2" labā punktus guva: Kaspars Briedis un Janeks Taškāns pa 5 (ar piezemējumiem), kā arī Deivids Cjukša 5 (soda un realizācijas sitiens).

"Spēles laikā vairāki spēlētāji guva traumas un mums radās problēmas ar maiņām. Nācās pašam doties laukumā un cīnīties ar jūrmalniekiem," pastāstīja "Garkalne/Livonia 2" galvenais treneris Nikolajs Petjuņins. "Labi nospēlējām spēka cīņās, bet Jūrmalai bija vairāk pieredzējušu spēlētāju. Tas galu galā izpaudās rezultātā. Turpmāk treniņos jāpiestrādā pie autiem un moliem, kā arī rakiem. Kopumā vērtējot, domāju, ka, lai arī zaudējām, nospēlējām diezgan solīdi."

RK "Jūrmala" galvenais treneris Svajūns Mikalčus: "Treneris jau nekad nevar būt pilnībā apmierināts ar savas komandas sniegumu, bet šoreiz puiši centās. Labi nospēlēja vējeris jeb sānu izspēle. Pie šī elementa gan vēl jāpiestrādā, bet, šķiet, esam atraduši optimālo virknējumu. Noteikti vēl jāuzlabo sadarbība molos un autos. Tagad gan jāsāk domāt par "septiņnieku", jo maijā paredzēti vairāki turnīri. Tas ir ļoti nepareizi, ka klasiskā regbija čempionāta iesākumā tas tūlīt jāpārtrauc un jāsāk domāt par mūsu olimpisko paveidu. Latvijas Regbija federācijas vadībai pie tā vajadzētu nopietni piedomāt."

Nākamā Latvijas regbija čempionāta spēle notiks 11. maijā, kad Juglā, RSMP stadionā "RFS/Eži 2" uzņems "ULRE/ĶSS" vienību, un 12. maijā, kad Upesciemā "Garkalne/Livonia" spēlēs pret RK "Fēnikss".